Міжнародні учнівські олімпіади 2022

Міжнародні учнівські олімпіади 2022
Фото ілюстративне

В Україні будуть проведені дві міжнародні олімпіади у 2022 році. Це знакова подія для всієї країни, яка допоможе сприянню зростання інтересу до науки, природничих дисциплін та астрофізики.

Олімпіади будуть проведені з наступних дисциплін:

  • хімія, фізика, біологія;
  • астрономія та астрофізика

Олімпіада з астрофізики та астрономії

Міжнародна олімпіада з астрофізики та астрономії (IOAA) була заснована 2007 року. 

Дати проведення олімпіади – 12-21 серпня 2022 року

Вимоги до учасників – учні середньої школи не старше 18 років, студенти, які в рік проведення олімпіади тільки закінчили школу

Результати України попередніх років:

2021 рік: 

  • золота медаль – 1
  • срібна медаль – 3
  • бронзова медаль – 5

Міжнародна наукова молодіжна олімпіада (IJSO)

Під час олімпіади необхідно виконати завдання з трьох природничих дисциплін: з біології, фізики та хімії.

Дати проведення олімпіади – 12-21 грудня 2022 року

Вимоги до учасників – школярі віком до 15 років

Результати України попередніх років

2019 рік:

  • бронзова медаль – 3

Приймати в себе міжнародні олімпіади – це не тільки гордість для всієї країни, а ще й велика відповідальність. Дуже важливо підтримувати в учнів жагу до знань з природничих наук та астрофізики. Для цього і проводяться міжнародні олімпіади, де можна продемонструвати свої знання з цих дисциплін.

Для того, щоб стати учасником олімпіади, потрібно спочатку пройти етапи національного відбору. До участі запрошуються учні з ґрунтовними знаннями з необхідних дисциплін.

Якщо дитина зацікавлена в певній науці, то спільними зусиллями батьків і вчителів потрібно підтримати її в цьому бажанні розвиватися. Участь в міжнародній олімпіаді – це не тільки неймовірний досвід для дитини, а ще й щабель до подальших звершень та перемог.

Якщо в дитини недостатньо знань для участі в олімпіаді, але є велике бажання та мета, потрібно створити сприятливі умови для вивчення саме цієї дисципліни. В нагоді стануть спеціальні навчальні посібники, спеціалізовані курси або репетитор. Останні два способи будуть мати більшу ефективність.

Заняття на курсах дозволять дитині подискутувати з однолітками і тим самим поглибити та закріпити знання з окремих тем. Репетитор допоможе визначити прогалини в знаннях та підібрати спеціальну програму для учня. Крім того, з репетитором є можливість опрацювання будь-якої незрозумілої теми більш глибоко.

Крім того, такі заняття можна легко підлаштувати під навчальний графік дитини або проводити заняття онлайн. В будь-якому випадку є сенс брати участь у відбірковому етапі на міжнародні олімпіади з астрономії, астрофізики та природничих наук. Навіть якщо дитина не пройде цей етап по балах, це буде безцінний досвід, і наступного року дитина буде спокійніша та впевненіша в собі.

Отже, 2022 рік буде знаковим для наукової спільноти України. Проведення міжнародних олімпіад такого рівня допоможе підняти рейтинг України серед світової наукової спільноти. Це ще більше можливостей для розвитку обдарованої молоді нашої держави


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Водяна помпа – найкращий помічник у переході на бутильовану воду з доставкою
Наступна новина Стало відоме ім‘я чоловіка, який загинув у аварії на Волині
Останні новини
Схожі новини