Монетизація пільг у транспорті: скільки грошей волиняни отримають «на руки»

Монетизація пільг у транспорті: скільки грошей волиняни отримають «на руки»

При монетизації пільг за проїзд мешканці Волинської області отримають по 69 гривень.

Про це пише видання Сегодня.

Як відомо, 14 березня Кабмін постановою №197 затвердив «Порядок надання пільг у грошовій формі з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах». Відповідно до документа, обсяг компенсації повинен щорічно визначатися обладміністраціями, а в столиці – Київською держадміністрацією. Коли переходити на монетизацію пільг – кожне місто вирішуватиме саме, а виплачувати планують від 60 грн на місяць.

У документі також міститься вимога до обласних і Київської держадміністрації «забезпечити в двомісячний термін з дня набрання чинності цією постановою затвердження розміру щомісячної готівкової виплати 2018 року». Постанова була опублікована і набула чинності з 24 березня, а значить, до початку літа місцева влада мала визначитися з обсягом компенсації.

Так, мінімальна сума виплат у Волинській області невелика – 69 грн, згідно з проектом розпорядження. Однак в обладміністрації також чітко розписали суми виплат з надбавками. Причому людям з інвалідністю подвоїли не мінімальну суму, а «міні малку» з 20%-вою надбавкою за користування міжміськими маршрутами. Звичайні пільговики, які мають право на компенсацію проїзду в міжміському транспорті, отримуватимуть 83 грн нав місяць (мінімальна сума + 20%), люди з інвалідністю I групи і діти з інвалідністю – 166 грн, а якщо вони навчаються або проходять реабілітацію – 332 грн. Люди з інвалідністю II групи, які навчаються або проходять реабілітацію, – також отримають 166 грн.

Для порівнянн «розцінки» в інших регіонах: Вінницька область – 96,9 грн, Донецька область – 106,8 грн, Кіровоградська область – 97,5 грн, Миколаївська область – 110 грн, Рівненська область – 90 грн, Тернопільська область – 100 грн, Чернігівська область – 112,5 грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За крадіжку двох дубів волинянин може «сісти» на три роки
Наступна новина На Волині подешевшало м'ясо
Останні новини
Схожі новини