Пільги на проїзд видаватимуть «живими» грошима

Пільги на проїзд видаватимуть «живими» грошима

Уряд визначив соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування для надання можливості монетизації пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. 

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування», опублікованому на Урядовому порталі, – повідомляє УНІАН

Згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

За інформацією прес-служби, постанову підготовлено відповідно до статей 5 і 10 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», якими передбачено встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування.

У прес-службі відзначають, що пунктом 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 6 грудня 2016 року № 1 774-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» визначено, що пільги з оплати проїзду, передбачені законами України, можуть надаватися в готівковій формі в порядку і розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України.

Як зазначає прес-служба, ухвалення вищезазначеної постанови дає можливість встановити громадянам, які згідно із законодавством мають пільги з оплати проїзду в міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, на основі якої пільги можуть надаватися в готівковій формі.

"Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до зазначеної пільги, а пільговики одержать можливість витратити гроші на свій розсуд", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Відзначається, що ухвалення постанови дозволяє органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян із оплати проїзду в готівковій формі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліція оперативно викрила крадіїв деревини. ФОТО
Наступна новина Чи отримають волинські атовці обіцяні земельні ділянки? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини