Монетизація субсидій: чого чекати лучанам. ВІДЕО

Монетизація субсидій: чого чекати лучанам. ВІДЕО
Субсидії отримуватимуть у вигляді живих грошей. Фото - Обозреватель

Незабаром українці отримуватимуть субсидії живими грошима на свої персональні рахунки.

Як монетизація субсидій відбуватиметьться у Луцьку – у сюжеті Сфери-ТВ.

Із 1 січня уряд України переходить до масштабної монетизації, тобто підприємства житлово-комунального сектора будуть отримувати субсидію з бюджету та розраховуватимуться з постачальниками енергоносіїв живими грошима.

Реалізація нововведень буде здійснюватися у три етапи. 

Про те, як впроваджують реформу в обласному центрі Волині, розповіла начальниця відділу житлових субсидій департаменту соціальної політики Луцькради Людмила Костенюк.

«З 1 січня по 30 квітня 2019 року ми будемо приймати і призначати субсидії громадянам у грошовій формі, хто звернувся вперше», – зазначила Людмила Костенюк.

Вона підкреслює, що ті, хто вже мав субсидію, отримуватимуть її і надалі – цих осіб просто занесуть до єдиної бази реєстру.

Далі стартує другий етап, який має завершитися до 30 вересня, тобто мають бути зібрані всі документи відповідно до нових вимог.  

З 1 жовтня 2019 року починається 3 етап, тут кожен має не забути вказати номер мобільного телефону, адже саме за ним щоденно буде проходити електронний обіг інформації з відповідним електронним підписом. 

Також чиновниця зауважила специфіку у нововведеннях: якщо домогосподарство витратило менше коштів, ніж передбачено існуючими нормами, то залишок після завершення опалювального сезону переказуватимуть на особистий рахунок громадянина . Скористатися цими коштами можна буде на власний розсуд за умови відсутності заборгованості.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У десятці найактивніших законотворців – нардеп з Волині
Наступна новина Співак із Луцька візьме участь у ювілейному випуску «Караоке на майдані»
Останні новини
Схожі новини