У десятці найактивніших законотворців – нардеп з Волині

У десятці найактивніших законотворців – нардеп з Волині
Склали список найбільш продуктивних законотворців України. Фото - УНІАН

Назвали топ-10 найактивніших нардепів, які взяли участь у підготовці найбільшої кількості проектів законів. Серед них – і обраниця з Волині Ірина Констанкевич.

Перелік депутатів підготувало видання Слово і Діло, яке підбило підсумки роботи 9-ї сесії нинішнього скликання Верховної Ради.

Очолює рейтинг найбільш продуктивних законотворців позафракційний депутат Тарас Батенко. Він виступив автором або доклався до підготовки 19 проектів законів. Нардеп ініціював кілька законопроектів у сфері освіти. Зокрема, він став співавтором проекту змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування профтехучилищ, які, по суті, залишилися без державної підтримки.

У законопроекті пропонується запровадити багаторівневе фінансування ПТУ на умовах як державного, так і регіонального замовлення через програми, пов'язані з розвитком регіону.

По 16 законопроектів на рахунку ще п'ятьох депутатів, які брали участь у роботі над новим законодавством. Серед них три представники БПП – Михайло Довбенко, Сергій Каплін та Андрій Вадатурський, а також позафракційний Валентин Дідич та член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк.

Михайло Довбенко в грудні минулого року став одним з ініціаторів трьох законопроектів, спрямованих на здешевлення ліків. Документи, серед іншого, передбачають демонополізувати мережі аптек. Це ліквідує практику вимагання аптеками «агентських платежів» у розмірі 30-40% від вартості ліків за потрапляння в мережу. Також пропонується запровадити штраф у розмірі 850 гривень із лікаря, якщо він вкаже в рецепті торгову назву препарату замість міжнародної непатентованої назви.

Ще чотири нардепи протягом 9-ї сесії парламенту брали участь у розробці 60 законопроектів – по 15 документів кожен, у співавторстві з колегами.

У підсумку до десятки найпродуктивніших законотворців потрапили Олександра Кужель («Батьківщина»), Антон Геращенко («Народний фронт»), Ірина Констанкевич (позафракційна) та голова РПЛ Олег Ляшко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де у Луцьку найбільше хворіють на кір. ВІДЕО
Наступна новина Монетизація субсидій: чого чекати лучанам. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини