Морози в березні і жовтий сніг можуть бути провісниками великого лиха

Морози в березні і жовтий сніг можуть бути провісниками великого лиха

Учені б'ють на сполох: аномальні морози в березні, рясні опади і жовтий сніг, що випав в окремих регіонах України і Росії – це не звичайні природні явища.

Вчені з різних країн впевнені, що такі аномалії – провісники темряви, що насувається, – пише Сьогодні

Іншими словами, вони стверджують, що на Сонці різко знижується активність, і зовсім скоро на Землі може настати малий льодовиковий період, а станеться це в найближчі тридцять років.

Дослідники запевняють, що жителям багатьох регіонів не потрібно чекати теплої весни в найближчі тижні – місцями сніг може пролежати до травня і навіть до червня.

«Сонячна активність зараз у великому мінімумі, і магнітне поле Сонця дуже сильно зменшується. Це означає, що космічні промені руйнують хмари в тропосфері, відкривають космосу атмосферу і роблять температуру дуже холодною.

Крім снігів, в Північній Америці і Європі з'являються дивні північні сяйва – абсолютно незвичайного кольору. Це говорить, що частинки йдуть не від сонця, а від космічних променів. У зв'язку з цим ми вважаємо, що це початок глобального сонячного мінімуму, який буде тривати 30 років», – розповіла професор Британського університету Валентина Жаркова.

Період низької сонячної активності був зафіксований в 1645-му році, і він тривав більше 50 років. Тоді замерзло все – Дунай і Темза по півроку були покриті льодом, а на замерзлій Москві-річці проводилися ярмарки по кілька місяців на рік.

Читати також: Синоптики на Великдень обіцяють літню погоду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зафіксували випадок захворювання на кір
Наступна новина Банді, яка на Волині зі зброєю напала на родину підприємця, суд залишив без змін запобіжний захід
Останні новини
Схожі новини