Морпіх з Волині отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача Залужного

Морпіх з Волині отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача Залужного

Він облишив хорошу роботу за кордоном і приїхав захищати свою рідну землю від безжального північного сусіда. Так чинять справжні чоловіки і люди, для яких Україна горить у серці. Таким є Юрій Світлицький з Литовезької громади.

Весною 2022 року Юрій покинув роботу в Польщі, де працював водієм-далекобійником, зібрав речі та поспішив додому. Його батьківщина палала у вогні і він не міг бути пасивним спостерігачем. Вже у травні вступив до лав ЗСУ. Відтоді і донині служить у Першому окремому батальйоні морської піхоти, що входить до36-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, - пише газета Слово правди.

Його батальйон воював на донецькому напрямку, зокрема звільняв село Урожайне – це один з тих населених пунктів, де розпочався український контрнаступ. Метр за метром мужні воїни відвойовують окуповані ворогом землі. Неодноразово президент України Володимир Зеленський під час своїх звернення відзначав морпіхів за бойові успіхи та дякував за гідну службу.

З такими, загартованими вогнем битв, воїнами стоїть в одному бойовому строю і Юрій Світлицький. У червні 2023 року він отримав високу нагороду – почесний нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Ним нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

«Наш Юрій – гордість громади. Добрий,сміливий, відповідальний, цілеспрямований воїн. А ще гарний сім’янин, відданий чоловік та люблячий батько. Щиро вітаємо нашого Захисника з високою нагородою та чекаємо вдома з перемогою», – розповідає про земляка голова громади Олена Касянчук.

Юрію 39 років. Вдома на нього чекають дружина та донька – ті, кого він захищає, ті, хто для нього є опорою та розрадою. Донька особливо пишається татком, на грудях якого тепер «Золотий хрест». 

«Моя честь – моя вірність» – ці слова викарбувані на прапорі батальйону, в якому служить Юрій Світлицький. Вони, ніби ще одне підтвердження того, що хто має честь – той вірно служитиме Батьківщині. І повернеться сюди, і стане на її захист, а не відсиджуватиметься у закордонні.

Ярослава КОЛОСКОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Богатир з Волині на псевдо «Кабан» служить кулеметником у Волинській бригаді ТрО
Наступна новина Збитки на пів мільярда: викрили злочинну організацію на Волинській митниці
Останні новини
Схожі новини