Збитки на пів мільярда: викрили злочинну організацію на Волинській митниці

Збитки на пів мільярда: викрили злочинну організацію на Волинській митниці

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили та припинили діяльність злочинної організації на Волинській митниці Державної митної служби. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту

Про це повідомили на сайті НАБУ.

За даними слідства, учасники злочинної організації під керівництвом експрацівника правоохоронних органів у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів (мобільних телефонів, комп'ютерної техніки, одягу відомих виробників тощо) через міжнародний пункт пропуску «Ягодин».

Своїми діями вони заподіяли державі понад 475 мільйонів гривень збитків.

«Схема полягала у маскуванні імпортованих цінних товарів так званими «товарами прикриття» зі значно меншою вартістю. Службові особи Волинської митниці зокрема забезпечували митне оформлення товарів без належного здійснення митних формальностей, складали підроблені акти про проведення митних оглядів, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію та умисно не вчиняли дій щодо припинення злочинної схеми», - йдеться у повідомленні.

Організатора злочинної організації затримали. Правоохоронці оголосили підозру п'ятьом службовим особам Волинської митниці та п'ятьом фізичним особам. Їх дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 2, 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають, НАБУ і САП встановлюють інших можливих учасників злочинної організації.

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Морпіх з Волині отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача Залужного
Наступна новина На Волині нагороду пораненого сина вручили матері
Останні новини
Схожі новини