Сонячне затемнення й астероїд з прибульцями: 10 найпопулярніших знімків NASA за 2017 рік

Сонячне затемнення й астероїд з прибульцями: 10 найпопулярніших знімків NASA за 2017 рік

Космічне агентство NASA підготувало відео-добірку найбільш популярних фото серед користувачів Instagram – тих, які набрали найбільше «лайків». Більшість фото водночас відображають найбільш знакові космічні події, які трапилися за рік і широко обговорювалися в суспільстві.

10. Black Hole Friday – Чорна діра (NASA обігрує популярне в США поняття «чорної п'ятниці» – ред.)

Чорна діра – це місце в космосі, де гравітація така сильна, що поглинає навіть світло. Сила тяжіння настільки велика, що матерія стиснута в крихітну точку. Таке може статися, коли зірка вмирає, пояснюють в NASA.

Люди не можуть бачити чорні діри, тому що вони не відбивають світло. Їх можуть знайти тільки космічні телескопи зі спеціальними інструментами, які спостерігають, що поведінка зірок поблизу чорних дір відрізняється від поведінки інших зірок.

9. Earth from Space Station – фото Землі з космічної станції

8. Black Hole Friday – ще одне зображення Чорної діри, звісно, не справжнє, а виготовлене художньо.

7. Supernova Remnant – залишки супернової

Світло від вибуху супернової в сусідній зоряній галактиці M82 відбивається від величезної хмари пилу в міжзоряному просторі.

6. Swirling clouds on Jupiter – хмари дивної закрученої форми на Юпітері

5. Interstellar asteroid – міжзоряний астероїд Oumuamua

Oumuamua у перекладі з гавайської означає «посланець здалеку прилітає першим». Вчених настільки здивувала довгаста форма небесного тіла і червоний колір, що вони припустили, що це може бути корабель прибульців. Об’єкт у 10 разів довший за свою ширину і нагадує величезну сигару, його довжина – 400 метрів.

За допомогою дуже великого телескопа (VLT) в Чилі вчені визначили, що Oumuamua є суцільним шматком каменю, можливо, з домішками металу, не містить води чи льоду, а його поверхня почервоніла через опромінення з космосу. Хай там як – штучний це об’єкт чи природній – астероїд став гарною ціллю для вивчення. Науковці припускають, що Oumuamua міг би блукати Чумацьким шляхом без прив'язки до жодної зіркової системи сотні мільйонів років – до того як зустрітися з Сонячною системою. А це значить, що й інші небесні тіла такого розміру можуть вилітати за межі своїх зіркових систем.

4. Space Station lunar transit - Міжнародна космічна станція, на борту якої перебуває екіпаж з шести чоловік, добре проглядається, коли перетинає силует Місяця зі швидкістю близько п'яти миль на секунду.

3. Earth at night from space station – фото нічної Землі із сяючими вогнями міст, знятими з космосу, завжди залишаються в топі найпопулярніших.

2. Total Solar Eclipse – повне сонячне затемнення.

Нагадаємо, 21 серпня Місяць повністю закрив Сонце. Унікальне астрономічне явищеможна було спостерігати тільки на території Сполучених Штатів. Решта жителів планети могли побачити затемнення в онлайн-трансляції NASA. Сонячне затемнення відбувалося загалом 1,5 години, а момент повного затемнення тривав близько 2 хвилин. За словами очевидців, в цей час настала повна темрява і різко впала температура повітря.

1. Total Solar Eclipse: перший знімок в рейтингу – сонячне затемнення, розділене експертами NASA на фази. За рік він набрав найбільше переглядів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екстримальний Новий рік у Запоріжжі. ВІДЕО
Наступна новина 5 найбільш вражаючих речей, надрукованих у 2017 році на 3D-принтері
Останні новини
Схожі новини