У львівській лікарні, яку очолює волинянин, вперше пересадили серце. Відео

У львівській лікарні, яку очолює волинянин, вперше пересадили серце. Відео

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яку очолює колишній керівник Ковельского МТМО Олег Самчук, вперше провели трансплантацію серця. Загалом, це третя операція за останні 15 років в Україні: дві були в Ковелі і третю зробили у Львові.

Про це Олег Самчук повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми - це було падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта спеціалісти констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадки, чоловік не мав.

"Здорове донорське серце наші лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який вкотре за лічені години домчав до лікарні. Нирки отримали також чоловіки - один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку.

Я безмежно вдячний усім, завдяки кому відбулися ці історичні для Львова операції: співробітникам Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які на ногах уже третю добу, команді Інституту серця, яка готова кидати всі справи і їхати за сотні кілометрів, аби врятувати людині життя, іншим нашим колегам і однодумцям. Та особлива подяка - рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя!

Не секрет, що ми довго готувалися до цього дня, і тому зараз дуже щасливі! Операції з пересадження в Україні - це шанс на життя для сотень і тисяч людей. І ми хочемо дати цей шанс. Ми хочемо, аби українці більше не їхали за кордон, а оперували я у себе вдома, щоб кожен, хто потребує органу, його отримав. І ми будемо докладати максимум зусиль, аби наблизити цей час.

Дякую усім, хто підтримує і вірить в нас!", - йдеться в дописі.

Відео 18+


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу 92 нових хворих на коронавірус та чотири смерті
Наступна новина МОЗ готується розгортати лікарні другої та третьої хвилі на Волині, Закарпатті та Рівненщині
Останні новини
Схожі новини