«Можна раз втратити кілька хвилин і виграти життя», – Савченко про підписання декларації з лікарем

«Можна раз втратити кілька хвилин і виграти  життя», – Савченко про підписання декларації з лікарем

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко підписав декларацію із сімейним лікарем у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №2.

12 липня біля лікарні його зустрів виконувач обов’язків головного лікаря Віктор Пахарчук.

Виконувач обов’язків головного лікаря Віктор Пахарчук, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко та начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк

Голова ОДА підписав декларацію із лікарем загальної практики Світланою Юзефчук, яка відразу зміряла тиск очільнику області.

Голові ОДА міряють тиск

«До лікаря боюся ходити, як і половина населення Волині. Але на сьогодні ситуація має бути дещо поправлена. В середньому по Волині підписано 35-40% декларацій. Проблема вся в тому, що з 1 липня лікарі, з якими підписали декларації, отримують заробітні плати. До того ж ті, хто до 1 січня 2019 року не підпише декларації, не зможуть безкоштовно обслуговуватись у первинних центрах медико-санітарної допомоги, також вони забирають у лікарів певну частину доходу, бо на ліки для своїх клієнтів їм надходять кошти. Населення має зрозуміти, що сьогодні реально можна отримати безкоштовну допомогу від держави», – зазначив Олександр Савченко.

Також він додав, що міг підписати декларацію і за місцем прописки, але оскільки він планує пропрацювати у Волинській області мінімум 2,5 року, то зробив це у Луцьку.

Він зазначив, що у житті буває всяке, тому закликає підписувати декларації. 

«Можна раз втратити декілька десятків хвилин і виграти ціле життя», – підсумував голова Волинської ОДА.

Сімейний лікар Олександра Савченка Світлана Юзефчук
Олександр Савченко підписав декларацію

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Дніпрі частина дерева ледь не вбила жінку. ФОТО
Наступна новина У Києві біля ринку аварія: зіткнулися два авто й мотоцикл. ФОТО
Останні новини
Схожі новини