«Не те, що можна побачити в містах Європи», - дизайнер Дмитро Авраменко про новий луцький сквер

«Не те, що можна побачити в містах Європи», - дизайнер Дмитро Авраменко про новий луцький сквер
Новий сквер на проспекті Волі у Луцьку

Доцент кафедри дизайну Луцького національного технічного університету Дмитро Авраменко вважає, що новому скверу, який відкрили у центрі міста на місці квіткового ринку, бракує креативності.

Про це він розповів «Першому».

Нагадаємо, сквер на проспекті Волі, поблизу дитячої поліклініки, відкрили у середині серпня. У ньому замінили бруківку, облаштували озеленення та освітлення, поставили ігровий майданчик. Роботи тривали більше року.

«Це типовий благоустрій території з типовим набором елементів. Дизайну там особливого нема – ні дизайнерських елементів, ні конструкцій, зонувань, технічних рішень. Добре, що хоч якось упорядкували територію, але, звичайно, це не той сквер, який можна побачити в європейських містах», - розповів Дмитро Авраменко.

«Зрозуміло, що зіграв роль економічний фактор, але невже не можна було знайти щось цікавіше за пластикові підвазонники? Весь світ бореться з пластиком, а ми його в сквері наліпили. Можу уявити, як вони виглядатимуть взимку – туди ж сміття понакидають», - зауважив він.

На думку дизайнера, доріжки у сквері варто було зробити вужчими, а натомість – більше місця залишити для газону.

«Звели все до того, що одну бруківку замінили на іншу і поставили кілька лавок. Вертикальні світильники хороші, але незрозуміло, до чого вони. Під такий креативний елемент і простір повинен бути відповідним, а тут вони не в’яжуться. Проект, який показували рік тому, не має нічого спільного з тим, що врешті зробили. Можна робити фото в стилі «Очікування – реальність», - резюмував він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани у вишиванках вибудують «секретну» фігуру на День Незалежності
Наступна новина У Луцьку виступить гурт «Без обмежень». 4 причини піти на концерт
Останні новини
Схожі новини