ВНУ кличе вчитися на дизайнера. Що треба вміти у цій професії

ВНУ кличе вчитися на дизайнера. Що треба вміти у цій професії

Волинський національний університет імені Лесі Українки вперше набирає абітурієнтів на навчання за спеціальністю «Дизайн».

Для вступу потрібно скласти ЗНО з української мови та літератури, математики, іноземної мови (або історії України, біології, географії, фізики, хімії на вибір).

Для вступу після коледжу також потрібно пройти творчий конкурс.

Навчання відбуватиметься на базі кафедри дизайну факультету культури і мистецтв. Прийом документів триватиме з 1 до 31 липня.

На кафедрі розробили серію стікерів, які іронічно пояснюють особливості професії.

Дизайнери тренуються завжди

Потрібно постійно стежити за трендами, тенденціями, професійною літературою. Не варто сподіватися лише на власний досвід. Не забувайте стежити на «метрами» у цій сфері.

Дизайн подають готовим

В жодному разі не показуйте замовникам неготовий проєкт, нехай у ньому і є хороша ідея. Гарна, але недопрацьована ідея завжди програє гіршій, але краще поданій.

Дизайнери не відпочивають

Творчість може так затягнути, що легко втрачається відлік часу. А дедлайни спонукають забувати, що людині взагалі потрібен сон.

Насправді ми іронізуємо. Сон потрібен усім. І не в останню чергу для продуктивної роботи.

Читати також: Як почати заробляти на дизайні. 9 порад від Дмитра Авраменка

У дизайні обладнання важливе

Дизайнера «годує» не тільки його фантазія, а й те, наскільки якісно і швидко він втілює в життя її плоди. А наявність хорошого комп’ютера, планшета, навіть зручної мишки значно спрощує усі процеси. Особливо це стосується анімації, тривимірного моделювання та інших складних робіт.

Дизайн багатогранний

Вчіть маркетинг, соціологію та психологію. Просто гарно малювати - це ще не дизайн. Щоб роботи мали цінність, потрібно, щоб вони приносили користь замовнику. А для цього треба знати, як різні аудиторії реагують на ті чи інші форми, кольори, графіку, елементи, які цінності бізнес хоче передати.

Дизайнери спостережливі

Хто ще не чув, що для творчої роботи потрібна «надивленість»? Шукайте незвичне у простих речах: у тінях, світлі на вулиці і в приміщенні. Дивіться на людей, середовище, подорожуйте. Не лише «залипайте» в телефон.

Дизайн презентують

Не скидайте замовнику просто картинки з готовою роботою. Це повинна бути презентація-кейс з обґрунтуванням, чому ви зробили саме так. Тільки так свою роботу можна продати найвигідніше.

Дизайн – це командна робота

Складно уявити людину, яка одночасно може бути і крутим дизайнером, і не менш крутим соціологом, копірайтером, бухгалтером. Аби не розірватись, існують команди.

До того ж працюючи вовком-одинаком, можна набрати таку кількість проєктів, що постраждає і швидкість, і якість роботи. Не бійтесь ділитись. Круті дизайнери отримують круті замовлення.

 *  *  *

Випускники зможуть працювати у сферах дизайну одягу, графічного дизайну, дизайну середовища та інтер’єрів.

Телефон завідувача кафедри дизайну Дмитра Авраменка 050 887 46 54

Сторінка у Фейсбуці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабмін розподілив соцеконом між волинськими громадами. На що витратять
Наступна новина У Луцьку знову запрацює річковий порт
Останні новини
Схожі новини