Муніципали пояснили свої дії на скандальній сесії

Муніципали пояснили свої дії на скандальній сесії

Співробітники Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради пояснили свої дії на скандальної сесії міськради, яка відбулася 28 лютого.

Нагадаємо, що кілька муніципалів закрили секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта від залу, щоб він міг вести засідання.

У свою чергу депутат Павло Данильчук включив голосно музику в колонці, яку раніше приніс в зал, щоб не дати поставити на голосування земельні питання.

Муніципали стверджують, що вони діяли виключно у рамках законодавства.

Дискусії щодо участі працівників департаменту муніципальної варти у пленарному засіданні 38-ї сесії Луцької міської ради не вщухають вже більше десяти днів.

Окремі депутати та громадські активісти намагаються бігти попереду потяга та підняти собі на цій темі рейтинг. Натомість, рейтинг необхідно піднімати реальними справами, які йдуть на користь громаді округу, від якого цей обранець потрапив до сесійної зали на Б. Хмельницького, 19.

Читайте також: «Муніципали, бійки та гучна музика»: міськрада перетворилася на цирк-шапіто. ВІДЕО

Муніципали відвідували пленарне засідання 38-ї сесії Луцької міської ради у зв’язку з виконанням повноважень щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод, законних інтересів та майна територіальної громади, в межах наданих повноважень, захисту депутатів та посадових осіб міської ради від протиправних посягань, які пов’язані із здійсненням повноважень та основних завдань. Реалізуючи делеговані повноваження органів виконавчої влади, вони вживали необхідні заходи відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» щодо забезпечення державного й громадського порядку, збереження матеріальних цінностей.

Працівники департаменту здійснювали свої повноваження відповідно до функцій, покладених на них згідно Положення про Департамент, затвердженого рішенням Луцької міської ради від 22.12.2017 року №36/22. В ньому чітко визначено перелік завдань Департаменту у сфері забезпечення правопорядку та громадського порядку. До його компетенції також належить забезпечення правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; надання у межах своїх повноважень допомоги депутатам міської ради, представникам органів державної влади і громадських об’єднань у здійснені їх законної діяльності, якщо їм чиниться перешкода або загрожує небезпека з боку правопорушників; вжиття невідкладних заходів для усунення правопорушень у сфері, що відноситься до компетенції Департаменту за поданням керівників виконавчих органів Луцької міської ради.

Читайте також: Депутати блокують трибуну з вимогою не виділяти землю під забудову безкоштовно. ФОТО

Перебуваючи в сесійній залі та в фойє Луцької міської ради, працівники департаменту не здійснювали перешкод для пересування депутатів залою засідань та не здійснювали втручання у роботу депутатського корпусу. Вони забезпечували громадський порядок задля недопущення зривання сесії Луцької міської ради та пошкодження майна, так як були намагання сторонніх осіб знищити майно, пошкодити систему голосування, а також меблі, що перебувають у власності громади міста Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Газпром програв суд про штраф АМКУ на 171 млрд грн
Наступна новина ООН назвала країну, в якій найбільша кількість наркозалежних
Останні новини
Схожі новини