ООН назвала країну, в якій найбільша кількість наркозалежних

ООН назвала країну, в якій найбільша кількість наркозалежних

250 млн людей у світі хоча б раз вживали наркотики.

Згідно з останньою доповіддю ООН, щороку в результаті передозування наркотиками, в основному опіоїдами, гинуть, як мінімум, 190 тисяч осіб. Більша частина з них – молоді люди. Найбільше наркоманів у США – 28,6 млн осіб у віці 12 років і старше, повідомляє Центр новин ООН.

Ці та інші проблеми обговорили учасники 61-ї сесії Комісії з наркотичних засобів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, звертаючись до учасників комісії, закликав їх намітити «найбільш підходящий і збалансований курс» боротьби з експансією наркотиків: покінчити з організованою злочинністю і забезпечити захист і лікування наркозалежних осіб.

Згідно з доповіддю, представленою на розгляд Комісії з наркотичних засобів, станом на сьогодні приблизно чверть мільярда людей хоча б один раз вживали наркотики. Серед них – 12% наркозалежних осіб, які потребують допомоги і лікування. 17,4 млн осіб вживають наркотики шляхом ін'єкцій. Майже кожен восьмий «ін'єкційний наркоман» живе з ВІЛ.

Найбільше занепокоєння учасників конференції викликала наркоманія серед дітей та молоді.

На порядку денному 61-го засідання комісії, що проходить під головуванням посла Мексики Алісії Буенростро Масьє, обговорювалося зміцнення заходів профілактики наркоманії в школах. Делегація Пакистану представила з цього питання проект резолюції Комісії.

Комісія з наркотичних засобів була заснована в 1946 році. Вона складається з представників 53-х країн, що обираються Економічною і соціальною радою ООН терміном на чотири роки. Основна функція Комісії – здійснення спостереження за застосуванням міжнародних договорів з питань контролю над наркотичними засобами та психотропними речовинами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Муніципали пояснили свої дії на скандальній сесії
Наступна новина У Лондоні знайшли мертвим друга і бізнес-партнера Березовського
Останні новини
Схожі новини