Музею у Луцьку передали рукавицю російського диверсанта, на якого обміняли Надію Савченко. ФОТО

Музею у Луцьку передали рукавицю російського диверсанта, на якого обміняли Надію Савченко. ФОТО
Волинський обласний краєзнавчий музей

До Волинського краєзнавчого музею передали раритетний експонат – рукавицю капітана 3-ї окремої гвардійської бригади спецпризначення Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва, якого обміняли на військовополонену Надію Савченко.

Про це повідомляє сайт музею.

Євгена Єрофеєва 18 квітня 2016 року засудили до 14 років позбавлення волі, а 25 травня того ж року обміняли (разом з російським сержантом Александром Александровим) на військовополонену, капітана Збройних Сил України Надію Савченко.

Капітан Єрофеєв був узятий в полон поблизу міста Щастя 16 травня 2015 року. Він був поранений, тому його доправили до госпіталю міста, комендантом якого тоді був лучанин, айдарівець Микола Пастух.

На відкритті виставки «Від Афганістану до Іраку: волиняни у військових конфліктах на території інших держав» Микола Пастух і передав цю «нещасливу» рукавицю до фондів музею. Нещасливу – адже Єрофеєв після повернення у Росію зник з поля зору громадськості, і його подальша доля невідома (є непідтверджені дані, начебто він був ліквідований у Росії за провал), а Савченко нині перебуває під арештом в Україні, у зв’язку із звинуваченням в підготовці збройного нападу на Верховну Раду.

Експонат після наукового опису вже невдовзі розмістять на виставці «Пам’ятай, Україно, героїв своїх», присвяченій подіям війни на сході України (АТО/ООС).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому «Луцькі ринки» і досі збиткові. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 лютого
Останні новини
Схожі новини