«На 90% пропонують допомогу»: як працює колцентр при Координаційному центрі Волині

«На 90% пропонують допомогу»: як працює колцентр при Координаційному центрі Волині
Фото ілюстративне

У 90% усіх дзвінків, які надходять до колцентру при Координаційному центрі Волині – це пропозиції допомоги.

Про це «Першому» повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич, яка відповідає за його роботу.

«На 90 % люди пропонують допомогу. Допомогу різнопланову. Вони готові надати тканину для коктейлів Молотова, вони готові привезти 2 тонни картоплі, вони готові своїм транспортом перевозити через кордон, вони готові допомагати по кібербезпеці, хтось може надавати психологічну допомогу. Але на 90% це пропозиція допомоги. І це феноменальна річ, наскільки війна нас згуртувала», – зазначила Ірина Констанкевич.

За її словами, у межах 10% дзвінків надходить із проханням скерувати, де можна вирішити певні питання (наприклад, купити бронежилети, наповнити медичні аптечки, ооформити перепустки тощо).

«Якщо говорити по напрямках, то найбільше питань все ж таки міжнародно-гуманітарного характеру. Тобто, діаспора Польщі, Німеччини, інших країн готові надати нам допомогу. Ми ж тільки маємо організувати тут прийом, доставку і відповідне скерування до наших потреб. Тому от вже другу добу ми займаємося цими гуманітарними вантажами. Уже найдено рішення, як правильно логістично розташувати ці вантажі, щоб вони оцю дорогу від пропозиції до потреби проходили максимально коротшу», – повідомила координаторка колцентру.

Також, за її словами, у колцетр телефонують міжнародні авторитетні організації і пропонують допомогу.

«Два найяскравіші такі приклади – звернулися ЮНІСЕФ. От вони можуть нам надати допомогу як товарами, так і коштами. Зараз ми теж цим займаємось. Ще з такого показового прикладу, то компанія Coca-Cola. Воду, яку мали замовити і в них купити для потреб громади на 3,5 мільйона, безкоштовно нам передадуть», – поділилася співрозмовниця.

У колцентр звертаються і колеги Ірини Констанкевич. Наприклад, народні депутати з Вінницької та Івано-Франківської областей. Вони просять інформації, щоб цей досвід масштабувати у себе.

«Також щоб ми, можливо, допомогли їм оцю гуманітарну допомогу переказувати й отримувати. Ось зараз нам уже дають контакти по Німеччині та Польщі. І ми цю міжнародну роботу зав'язуємо», – зазначила Ірина Констанкевич.

Довідково:  Графік роботи колцентру: 8.00 до 20.00 (крім періодів оголошення тривоги).
Гарячі лінії: 068 233 46 08, 096 881 80 91.
Суть комунікації: нагальні питання і проблеми життєдіяльності та життєзабезпечення області на період воєнного стану. Алгоритм роботи: диспетчери колцентру прийматимуть інформацію, прохання, повідомлення, потреби і передаватимуть їх відповідальним особам для вирішення. Тому не вимагайте від диспетчера негайної відповіді. Можемо просити контакти для зворотного зв'язку. Важливо: викладати проблематику коротко і по суті.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Луцькому районі сьогодні будуть знешкоджувати вибухівки часів Другої світової війни
Наступна новина УГКЦ попереджає, що ворог готує авіаудар на собор Софії Київської
Останні новини
Схожі новини