На Алеї почесних поховань вшанували полеглих волинян. ФОТО

На Алеї почесних поховань вшанували полеглих волинян. ФОТО
https://www.volynnews.com

Волинських Героїв неоголошеної російсько-української війни вшанували молитвою та покладанням квітів до місць їхнього поховання.

Вшанування волинян, полеглих у російсько-українській війні, відбулося на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа 28 жовтня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Розпочали з молитви за душі бійців, які віддали життя за волю України.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, звертаючись до родин загиблих Героїв та всіх учасників російсько-української війни зазначив, що сьогодні вшановують пам'ять тих, чиє життя обірвалося під час цієї несправедливої до України війни. Ворог, з його слів, вирішив пройтися маршем по українській землі, але так не сталося. Ворог не зміг заламати український народ, наші державність, волю, прагнення до незалежності та бажання жити самостійно. На жаль, війна вимагає жертв і наші Герої поклали свої життя на вівтар перемоги, їхні долі обірвалися незавершеними. Вони мали б радіти життю, виховувати дітей, бути щасливими але вони полягли на полі бою. Григорій Пустовіт наголосив, що кожен з похованих на Алеї почесних поховань – Герой, який зупинив війну там, же сьогодні пролягає фронт, зробив все для того, щоб ми могли сьогодні жити, розбудовувати країну, радіти життю. З його слів, ми не повинні забувати тих, завдяки кому маємо таку можливість, хто зі зброєю в руках зупинив ворога.

Голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович назвав усіх присутніх своєю родиною, адже бійці називають один одного побратимами, адже вони побраталися під час цих жахливих подій ближче, ніж родичі по крові. Він подякував членам родин загиблих за тих найкращих побратимів, які полягли і дивляться на нас тепер з неба. Це небесне воїнство допоможе на землі завершити справу справедливого суду і досягнення кінцевої мети – миру. Він побажав, щоб завдяки їм ми прийшли до миру. Загиблих побратимів він закликав вшанувати хвилиною мовчання.

Після цього пролунав Державний гімн України, а присутні учасники АТО та члени родин загиблих віддавали останню шану Героям, покладаючи квіти до їхніх могил.

Нагадаємо, що також відбувся вечір пам’яті «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх», який зібрав в облмуздрамтеатрі родини тих, хто віддав життя за волю України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали найкращий український фільм року
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 29 жовтня
Останні новини
Схожі новини