На аукціоні у США продають «Волинянку» за 9 тисяч доларів, – ЗМІ

На аукціоні у США продають «Волинянку» за  9 тисяч доларів, – ЗМІ
Автомобіль «ЛуАЗ-969 М»

У Сполучених Штатах Америки з аукціону продають виготовлену на Луцькому автозаводі машину моделі «ЛуАЗ-969 М». Стартова ціна – 9000 доларів.

Про це на шпальтах Волинської газети пише Світлана Кома із посиланням на радіо «Мелодія».

Слід зазначити, що в Україні цю модель 1992 року випуску можна купити за 2100 «зелених».

Цей повнопривідний автомобіль випускали на Луцькому автозаводі з 1979-го до 1992 року як модифіковану версію попередньої серії – «ЛуАЗ-969 А».

Від попередника він відрізнявся оновленим дизайном та покращеними ходовими властивостями. У 90-ті роки минулого століття, коли люди не могли купити фактично ніякої автівки, «Волинянки» (в народі – «бандерівки) заполонили вулиці не лише Луцька та Волині, але й користувалися підвищеним попитом в інших республіках. Особливо, де гірська місцевість. 

Мало того, пише видання, під час першої російсько-чеченської війни солдати Президента Ічкерії Джохара Дудаєва масово використовували ці транспортні засоби, щоб упритул наблизитися до російської бронетехніки та знищити її протитанковими засобами.

Наступним у серію мав піти всюдихід «ЛуАЗ-1302», але, попри його презентацію на найвищому рівні (під час візиту до Луцьку на ньому навіть поїздив тодішній Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко, оглянула і його наступниця Юлія Тимошенко) ідея недорогої та всюдихідної машини наказала довго жити.

«Луцький автоскладальний завод №1» Корпорації «Богдан Моторс» переключився на випуск інших транспортних засобів – в основному автобусів і тролейбусів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ідеальні квартири існують!» – виконроб ЖБ «Липинський+» Сергій Редькович
Наступна новина Звільнили головного медика Луцька
Останні новини
Схожі новини