На «Азовсталі» зараз перебуває орієнтовно 600 поранених

На «Азовсталі» зараз перебуває орієнтовно 600 поранених

На "Азовсталі" у поганих, антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених, багато з них важкі. Їжі та води на заводі теж майже не залишилося.

Про це розповів представник ГУ поліції у Донецькій області, позивний "Поліція", який перебуває на "Азовсталі", в ефірі національного телемарафону, пише Українська Правда.

«Щодо поранених – дуже погана ситуація. Їх приблизно 600 людей. Умови просто жахливі. Бачили ви, напевно, фотографії у соцмережах. Чесно кажучи, не можна передати ту гнітючу обстановку, яка є в шпиталі... Ми періодично збираємо воду технічну, яка є по заводу, і пальне і приносимо у госпіталь.

Читайте також: Бійці полку «Азов» провели пресконференцію. Розказуємо про головне

Як описати саму ситуацію? Грубо кажучи – величезний спортзал, кілька десятків ліжок двоярусних, решта – просто на підлозі: речі, уніформа заводу, на який один до одного лежать бійці без кінцівок – у кого руки, у кого ноги немає, у кого – просто поранення. Повна антисанітарія: уже потеплішало – мухи, звуки болю, запах жахливий», – зазначив він.

"Поліція" додав, що медикаментів і медінструментів фактично немає. А сама операційна після бомбувань – це просто стіл біля стіни.

Читати також: Він не дзвонив більше шістдесяти днів. Історія матері оборонця Маріуполя Святослава Паламаря

Представник поліції розповів, як 14 травня там оперували пораненого без анестезії – боєць просто тримав пасок між зубами і кричав, доки йому "чистили діру розміром з тенісний м’яч у нозі".

Він додав, що багато важких поранених гине через відсутність медичної допомоги.

Читайте також: Розпочали наземну операцію. Російські окупанти намагаються захопити «Азовсталь»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На спецобладнання для 14 ОМБр уже зібрали понад 140 тисяч гривень
Наступна новина На Волинському напрямку обстановка змін не зазнала, – Генштаб ЗСУ
Останні новини
Схожі новини