«На бізнесі можна ставити хрест». Підприємці Старого ринку збирають підписи проти переселення

«На бізнесі можна ставити хрест». Підприємці Старого ринку збирають підписи проти переселення
Центральний ринок Луцька

Підприємці Центрального ринку Луцька розпочали збір підписів під зверненням до міської влади, у якому просять не переносити їхні торгові місця на Новий ринок, оскільки там, на їхню думку, неналежна інфраструктура та погане транспортне сполучення.

Звернення адресоване виконувачу повноважень голови Луцької міської ради, заступникам та до головам фракцій, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді вирішили створити реєстр підприємців Центрального ринку, які підпишуть зобов'язання про добровільний переїзд на Новий ринок. 

Підприємці мають підписати зобов'язання щодо добровільного перенесення торгових павільйонів до 29 листопада.

Підприємець Юрій Здіховський на Центральному ринку працює 8 років, платить 117 гривень за квадратний метр. Продає телефони та аксесуари. 

«Для мого бізнесу це буде кінець, вже можна ставити хрест відразу, бо за таким товаром туди люди не підуть. Люди приходять сюди за продуктами, і купують супутні товари. Поряд інститути, школи, клієнтський потік дуже великий», – каже Юрій Здіховський. 

Тим часом заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук нагадав, що практично одноголосно міськрада прийняла рішення про непродовження оренди облспоживспілкою.

«Це 2,2 гектара, на якій розташована права частина ринку.  Є намір звільнити усю територію біля замку, щоб зробити благоустрій, розроблятимемо концепцію території. Ми будемо робити так, щоб приміські автобуси з Ковеля та Львова їхали на другу автостанцію, яка поряд ринку, що дасть додаткових клієнтів», – пообіцяв посадовець.

Читати також: Сквер і кафе. Що хочуть зробити на місці Старого ринку у Луцьку 

Петрочук каже: зобов’язання про добровільний переїзд передбачає демонтаж контейнерів до 15 грудня. 

Ситуацію прокоментувала голова правління облспоживспілки Марта Кандиба: «Ці  торговельні місця на нашому майні, відповідно, підприємців виселити, поки мають з нами договори, неможливо. Верховний суд прийняв рішення і визнав наш майновий комплекс, а це 13 об’єктів». 

Заступник міського голови Костянтин Петрочук сказав, що підприємців просять звільнити територію, яку давали під оренду Облспоживспілці. Він каже: до їхнього майна не мають  відношення. 

Читати також: Антисанітарія та пережиток минулого. У міській раді пояснили, чому вони проти Центрального ринку

Співвласник «Нового ринку» Анатолій Цейко рощповів, що ринок створений у  2009 році. 

На новому місці підприємцям пропонують пільгові умови оренди. 

«Три місяці будуть працювати безкоштовно, далі квартал 40 % від кінцевої плати – 90 грн, на центральному 115, потім три місяці 70 %, наступний квартал 85 %. Усі норми пожежні витримано, великі проходи, є три гідранти, туалети: 20 кабінок жіночих, є чоловічі, для людей з інвалідністю, є електропідстанція 1260 Кв, цього аж забагато», – каже Анатолій Цейко. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Юпітері» продають останню однокімнатну квартиру
Наступна новина Будівельна компанія «Інвестор» хоче продавати квартири у лізинг
Останні новини
Схожі новини