На час спалаху коронавірусу лікарів в Україні можуть перекваліфіковувати, – МОЗ

На час спалаху коронавірусу лікарів в Україні можуть перекваліфіковувати, – МОЗ
Фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я розглядають питання перекваліфікації лікарів у найкоротші терміни у ті спеціальності, яких не вистачає для боротьби із коронавірусом.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише 24 канал.

За його словами, питання перекваліфікації лікарів за потреби розглянуть у найкоротші терміни. 

«Питання перекваліфікації лікарів, яких наразі не вистачає, ми розглянемо у найкоротший терміни. Також на рівні керівних обласних структурних підрозділів з охорони здоров'я визначили заклади, в які буде відбуватися госпіталізація хворих з коронавірусною хворобою», – зазначив Ляшко.

Він зауважив, що МОЗ також розглядає питання поповнення бригад, які можуть надавати ту чи іншу медичну допомогу, в тому числі й у відділеннях інтенсивної терапії.

Відповідаючи на запитання, чи можливо у найкоротший термін перекваліфікувати лікарів інших спеціальностей, яких бракує, якщо зараз не вистачає реанімаційних медсестер та анестезіологів, головний санітарний лікар нагадав про співпрацю з академією медичних наук та медичними університетами.

«Також у нас розпочинається співпраця з академією медичних наук, медичними університетами, з іншими закладами охорони здоров'я», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, у Монастириському районі Тернопільської області зафіксовано 36 випадків COVID-19, з яких 21 у медиків.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Тернопільщині в одному районі на коронавірус захворів 21 медик
Наступна новина Уночі Україне перейде на літній час
Останні новини
Схожі новини