На Чемпіонаті Європи борчиня з Волині перемогла росіянку. Як проходив поєдинок

На Чемпіонаті Європи борчиня з Волині перемогла росіянку. Як проходив поєдинок
Юлія Ткач

На Чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби чемпіонка світу 30-річна Юлія Ткач, яка родом із Ковеля, зустрілася із чинною чемпіонкою світу на рік молодшою Інною Тражуковою з РФ і перемогла її у дуже напруженому поєдинку з рахунком – 2:1.

Про це повідомляє пресслужба Відділення національного олімпійського комітету України у Львівській області. Зазначимо, зараз Юлія Ткач живе у Львові.

Суперниці добре знають одна одну. Раніше українка неодноразово перемагала росіянку. Зокрема, у «бронзовому фіналі» на чемпіонаті Європи 2017 року Ткач поступалася 0:7, але змогла врятуватися, здобувши перемогу на туше.

Юлія Ткач розпочала ЧЄ-2020 13 лютого із чвертьфіналу, де впевнено здолала білоруску Вераніку Іванову (12:2). А у півфіналі не мала особливих проблем з ексукраїнкою, а нині представницею Азербайджану Тетяною Омельченко (4:0).

Інна Тружакова на шляху до фіналу провела три сутички: перемогла молдованку (6:5), іспанку (6:0) і болгарку (7:4).

Читати також: Юна дзюдоїстка з Волині виборола «срібло» на Всеукраїнському турнірі

Довідково
Юлія Ткач (дівоче прізвище Остапчук) народилася 26 вересня 1989 року у Ковелі на Волині) – українська спортсменка (вільна боротьба), чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи. Заслужений майстер спорту України.
Почала займатись вільною боротьбою у 2001 році. 
Впродовж 2002-2009 років навчалась і вдосконалювала спортивну майстерність на відділенні боротьби Львівського училища фізичної культури.
З 2009 року – студентка Львівського державного університету фізичної культури.
У 2005 році стала чемпіонкою Європи серед дівчат в Албанії. У 2006 виконала норматив майстра спорту міжнародного класу, чемпіонка світу та триразова Чемпіонка Європи серед юніорів, 5-й лауреат чемпіонату світу та чемпіонату Європи 2007 серед жінок, учасниця ХХІХ Олімпійських ігор, бронзова призерка Чемпіонату Європи серед жінок 2010.
Здобула золоту медаль на Чемпіонаті Європі з вільної боротьби у німецькому місті Дортмунд, який проходив 31 березня 2011.
На літніх Олімпійських іграх 2008 року зайняла 11-те місце. Через чотири роки на лондонській Олімпіаді програла в 1/4 фіналу росіянці Любові Волосовій.
Чемпіонка світу 2014 року. Виграла змагання після повернення з декретної відпустки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ліфті повісили портрет Зеленського. Яка реакція була у людей
Наступна новина Зеленський нагородив орденами двох воїнів-афганців із Волині
Останні новини
Схожі новини