На тлі виборів у США вартість біткойна перевищила 15 тисяч доларів

На тлі виборів у США вартість біткойна перевищила 15 тисяч доларів
Фото ілюстративне

Ціна на криптовалюту біткойн 6 листопада продовжила свій приріст і перевищила рівень у 15000 доларів, що є новим максимумом у цьому році.

Найвідоміша цифрова валюта у світі досягла позначки 15 306,84 долара США об 11:15, повідомляє Forbes із посиланням на платформу CoinDesk.

Цього року цифровий актив демонстрував чудові показники, піднявшись на понад 200% після падіння нижче 4000 доларів за одиницю ще в березні цього року.

Інвестування в криптовалюти є дуже ризикованим, а ринок в основному нерегульований. Той, хто розглядає питання інвестування в біткойн, повинен бути готовим втратити всю свою інвестицію.

Пояснюючи останню цінову динаміку біткойнів, аналітики вказали на кілька змінних факторів, у тому числі на невизначеність із виборами у США.

«Біткойн перейшов межу в 15 000 доларів, завдяки чому він досяг багаторічного максимуму, сказав співзасновник та генеральний директор платформи даних цифрових валют CryptoCompare Чарльз Хейтер.

«Сплеск відбувається з огляду на те,  що Європа вступає у свою другу фазу lockdown (повне закриття на карантин, - ред.), долар продовжує слабшати, а фондові ринки чекають завершення президентських виборів у США», – зазначив Хейтер.

Генеральний директор хедж-фонду криптовалют BitBull Capital (входить в десятку найбільших у світі, – ред.) Джо Діпасквале висловив свою точку зору, стверджуючи, що головним двигуном останніх доходів цифрової валюти є саме успішна робота хедж-фондів (фонди інвестують кошти вкладників у цифрові валюти, яких є чимало та заробляють на цьому, – ред.).

Тепер, коли біткойн «пробив» позначку у $ 15 000, окремі аналітики почали називати рівень у $ 20 000, стверджуючи, що криптовалюта досягне і його.

Керівник відділу досліджень лондонської фірми цифрових активів (брокерська компанія) Bequant Денис Вінокуров прокоментував цю ситуацію.

«Біткойн продовжує все більше зміцнюватись, хоча параболічні стрибки цін не потрібні ринку для стійкого зростання», – заявив він.

«Таким чином, врешті-решт, всі погляди вже спрямовані на бажаний рівень ціни в 20 000 доларів, з невеликою кількістю даних про можливе підтвердження цієї вартості, щоб закріпити будь-які ключові рівні – руху вгору чи ні», – додав Вінокуров.

«Однак, враховуючи дію маркетингу так званого «синдрому втраченої вигоди» (FOMO – Fear Of Missing Out) на гравців цього ринку та зростаючий попит у роздрібній торгівлі, більшість ознак вказує на подальший ще вищий рівень вартості біткойна», – сказав Вінокуров.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу виявили ще 482 хворих на коронавірус волинян. П'ятеро померли
Наступна новина Просять допомоги для дівчинки, яку вчора збила автівка у Луцьку
Останні новини
Схожі новини