На консульстві Польщі вивісили дошку польських злочинів проти України. ВІДЕО

На консульстві Польщі вивісили дошку польських злочинів проти України. ВІДЕО

14 лютого 2018 року, активісти Чорного Комітету на приміщенні консульства Республіки Польща в Києві вивісили дошку польських злочинів проти України.

Зокрема, було згадано про окупацію українських земель, полонізацію населення, пацифікацію, етнічну чистку під назвою операція «Вісла», репресії та концтабори, йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці організації у Facebook. 

Акція була здійснена у відповідь на відверто антиукраїнські кроки Польщі. 

Зокрема, йдеться про так званий антибандерівський закон, який був нещодавно прийнятий та підписаний поляками. Це далеко не перше втручання Польщі в українські справи. Протягом останніх двох років польські політики та посадовці цілеспрямовано, послідовно та наполегливо збурювали польське суспільство псевдоісторичними фактами про «українців-злочинців», починаючи від епохи Богдана Хмельницького й аж до наших днів. 

Користуючись тим, що Україна зараз перебуває у стані війни, Республіка Польща постійно нав’язує нам своє бачення на наше законодавство та на нашу історію. Польща хоче нам приписати якісь злочини, але ми добре пам’ятаємо її злочини проти України. 

Чорний Комітет наголошує: кожна нація має право на своїх героїв, і ніхто не має жодного права нав’язувати українцям свою правду. Ми реагуватимемо на будь-які прояви імперіалізму щодо України та відстоюватимемо свій суверенітет, якщо цього не здатні зробити офіційні структури.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де взяти кошти на охорону довкілля
Наступна новина У Києві продажі квартир за рік зросли на 8%
Останні новини
Схожі новини