Де взяти кошти на охорону довкілля

Де взяти кошти на охорону довкілля

Серед джерел фінансування природоохоронних заходів передбачені кошти фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС). Цей фонд формується за рахунок сплати екологічного податку. 

Екологічний податок мають сплачувати підприємства, які за специфікою своєї діяльності зобов'язані мати дозволи на викиди та спецдозволи на водокористування.

Так от: на Волині понад 40% підприємств не мають необхідних дозволів! 
А ще у 2018 році у відповідності до змін, внесених до Бюджетного кодексу надходження від сплати екологічного податку до обласного фонду ОНПС зменшені з 55% до 30%!

В сухому залишку на виконання природоохоронних заходів за рахунок коштів обласного фонду ОНПС у 2018 році передбачено 3млн. 256 тис. гривень. Звісно це мізер до потреби. Адже з цього спецфонду фінансується будівництво, реконтрукція, ремонт водогонів, каналізаційних мереж, очисних споруд, полігонів відходів, розчистка міліоративних каналів, русел річок, заходів від підтоплення та охорони тваринного і рослинного світу, боротьби з браконьєрством та купу всього іншого.

Тому на засіданні постійної комісії Волиньради звернувся до начальника Держекоінспекції предметно працювати з підприємствами, які зобов'язані мати дозволи на викиди і сплачувати екологічний податок. Це ті резерви, які дадуть можливість суттєво наповнити обласний  фонд охорони навколишнього природного середовища.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені показали, як виглядав святий Валентин
Наступна новина На консульстві Польщі вивісили дошку польських злочинів проти України. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини