На кордоні з Польщею затримали бус з дипломатичними номерами. Знайшли золото та валюту

На кордоні з Польщею затримали бус з дипломатичними номерами. Знайшли золото та валюту

Вчора, 28 лютого, двох співробітників посольства України в Польщі «спіймали на гарячому» - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. 

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у фейсбуці.

«Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід «не виносити сміття з хати». Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити у смітті. За моєї каденції на посаді міністра ми не будемо замовчувати такі ганебні випадки і тим більше покривати їхніх фігурантів. Тому я миттєво ухвалив три рішення», – зазначає Кулеба.

Перше рішення – обох співробітників відкликали із довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. Зі слів міністра, у найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені.

Друге, як зазначає Дмитро Кулеба, – проти обох співробітників починають дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. 

Також зазначає, що МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких очікують на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи.

«Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, толерують її чи ні. У МЗС — ні. Я ніколи не покриватиму негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення», – підсумував Кулеба.

До слова, журналіст Євген Плінський зазначає, що бус з дипломатичними номерами зупинили на Ягодині. Там виявили:

- 165 200 доларів США

- 70 200 Євро

- 11 600 злотих

- 16.4 кг. золота

- 187 ящиків цигарок.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Телефонний друг». Як на Волині волонтери підтримують людей розмовами
Наступна новина Помер відомий луцький архітектор Тарас Рабан
Останні новини
Схожі новини