На Волині контрабандисти створили цех із виробництва дронів

На Волині контрабандисти створили цех із виробництва дронів

Правоохоронці у Волинській області викрили "підприємство" з протиправної діяльності на кордоні, зокрема, цех з виробництва БПЛА

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

"Зловмисники активно використовують новітні технології, зокрема безпілотники для відстеження дій прикордонників та переміщення сигарет до країн ЄС. Вказаний спосіб контрабанди став найбільш розповсюдженим останнім часом. Доки прикордонники за допомогою БПЛА наносять вогневе ураження ворогу на бойових позиціях, зазнають втрат, окремі ділки використовують ці технології для власного збагачення", - йдеться у повідомленні.

У помешканнях і господарських будівлях фігурантів знайшли:

  • мотодельтаплан, який зловмисники планували використовувати для переправлення осіб та сигарет до Польщі;
  • вісім безпілотних літальних апаратів типу "Літак" і "Квадрокоптер";
  • тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фото пастки, за допомогою яких зловмисники відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії;
  • понад 2 тисячі пачок контрафактних тютюнових виробів;
  • чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Крім того правоохоронці на одній з адрес виявили цех з повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників.

"Таким чином ділки налагодили безперебійне "технічне" забезпечення протиправної діяльності контрабандистів. На місці вилучено каркаси та фюзеляжі майбутніх БпЛА і різні комплектуючі. Наразі триває досудове розслідування та дослідження навігаційного обладнання вилучених літальних апаратів", - зазначили в ДПСУ.

Вилучені дрони планують передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Прикордонники не виключають, що навички фігурантів можуть використати у протидії російським військам.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На кордоні польський водій збив на переході трьох українців
Наступна новина На Закарпатті депутат підірвав гранати прямо під час сесії сільради (ВІДЕО 18+)
Останні новини
Схожі новини