На луцькій вулиці хочуть поставити 19 кіосків

На луцькій вулиці хочуть поставити 19 кіосків
Фото ілюстративне. Джерело: https://b-m.by

У Луцьку на вулиці Львівській, 112 підприємці хочуть встановити 19 тимчасових споруд для ведення торгівлі.

Про це стало відомо 2 липня під час прийому громадян секретарем Луцької міської ради Григорієм Пустовітом.

На прийом прийшли підприємці, які хочуть організувати власний бізнес, але зустрілись зі спротивом кількох людей, які категорично проти ринку біля свого будинку. За словами лучан, їх четверо, тоді як «за» більше трьох тисяч, вони це письмово засвідчили своїми підписами. Вже рік підприємці не можуть отримати дозволу на розміщення кіосків. 

Відповідальність за чистоту та дотримання усіх правил бере на себе Юрій Крищук. Він запевняє, що МАФи будуть огородженими, охоронятимуться, а на території не буде точок продажу спиртного.

«Там буде порядок, я за нього буду відповідати, я там сам буду працювати», – сказав Юрій Крищук. 

Дозвіл підприємці просять на три роки.

Схема розташування кіосків. Джерело: сайт Луцької міської ради

Григорій Пустовіт наголосив, що на відміну від центральних районів міста, де кіоски псують привабливість міста, у передмісті є затребуваність у МАФах для торгівлі.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт

«На районі є один супермаркет, який фактично диктує ціни. Люди просять, щоб була якась конкуренція, тому що нема ні ветаптеки, ні ательє, перукарні нема. Для жителів це катастрофа», – пояснила представник підприємців.

«Ваше питання виноситься на виконком. Приходьте на виконком. До трьох хвилин нададуть можливість виступити вам, до трьох хвилин дадуть можливість виступити опонуючій стороні», – порадив Пустовіт. Він додав, що дуже хотів би, щоб сторони домовились самі щодо встановлення ринку, а на виконком прийшли уже з домовленістю. Мовляв, яке б рішення не прийняла влада, вона завжди буде крайньою і винною у чомусь.

Питання про надання дозволу розглянуть на засіданні виконкому 4 липня. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З нагоди 5 річниці «Інвестор» презентував новий житловий комплекс «Струмочок 2»
Наступна новина Луцьк із дахів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини