На Рівненщині активіст-порушник поскандалив із патрульними

На Рівненщині активіст-порушник поскандалив із патрульними

На Рівненщині на активіста, який «підрізав» поліцейське авто, склали відповідні адмінматеріали.

Про це повідлмили у Патрульній поліції Рівненської області.

23 травня близько обіду патрульним надійшов виклик про конфлікт на автомобільній дорозі Н 25 «Городище-Рівне-Старокостянтинів» 134 км (поблизу села Три Копці).

Виклик здійснили активісти однієї із громадських організації, які виявили, на їх думку, порушення у проведення дорожніх робіт. Згодом їх втручання в роботу ремонтної бригади призвело до конфлікту, запевняють патрульні.

Прямуючи на цей виклик, поблизу села Забороль службовий автомобіль почав обганяти на великій швидкості, порушуючи вимоги дорожньої розмітки 1.3, автомобіль Mercedes на іноземній реєстрації, водій якого теж поспішав на місце події.

Повертаючись у свою смугу для руху, водій автомобіля не впевнився в безпечності маневру та змусив інспектора різко пригальмувати, змінивши при цьому напрямок руху, щоб уникнути зіткнення, інакше кажучи, «підрізав».

Патрульні вирішили зупинити цей транспортний засіб згідно зі ст. 35 Закону України «Про Національну поліцію», використовуючи проблискові маячки синього та червоного кольору та подаючи звуковий сигнал.

Водій автомобіля Mercedes проігнорував вимоги про зупинку, збільшив швидкість руху та ще неодноразово порушуючи правила дорожнього руху, попрямував далі.

Під час переслідування транспортного засобу патрульні помітили, як водій неодноразово порушував вимоги дорожньої розмітки 1.1, здійснював обгін інших транспортних засобів на мосту, на перехресті загрожуючи життю та здоров'ю інших учасників дорожнього руху.

Проте транспортний засіб таки зупинили шляхом блокування на автомобільній дорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів,134 км.

Водієм виявився 30-річний громадянин, на якого склали 2 протоколи: за ч. 4 ст. 122 КупАП (створення аварійної обстановки) та ст. 122-2 КУпАП (Невиконання водіями вимог про зупинку).

До слова, водій, який скоїв низку правопорушень, раніше вже попадав у поле зору правоохоронців за те, що блокував взимку службове авто («стрибав» на капот).

«Громадянська активність – це добре, однак коли це не заважає виконанню службових чи професійних обов'язків інших людей. Усі випадки перешкоджання професійної діяльності патрульної поліції будуть фіксуватись і їм буде надаватись належна оцінка та відповідна реакція», – запевняють у патрульній поліції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фонтан на Київському майдані у Луцьку обіцяють добудувати. ФОТО
Наступна новина У Черкасах розстріляли депутата облради. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини