На сервери Олімпійських Ігор під час церемонії відкриття здійснювалася кібератака

На сервери Олімпійських Ігор під час церемонії відкриття здійснювалася кібератака

Організатори ігор відмовляються називати можливих винуватців, однак певні підозри є.

Організатори Зимових Олімпійських ігор у Пхончані підтвердили, що під час церемонії відкриття на сервери, пов’язані з Олімпадою, була здійснена хакерська атака, передає Reuters.

Система серверів, в тому числі Інтернет та телесервери, зазнали атаки два дні тому, в п’ятницю, під час церемонії відкриття, однак організатори стверджують, що жодна критично важлива частина системи не постраждала.

«Наша головна мета – стежити за безпекою операцій. Ми не будемо коментувати цей випадок. Нам потрібно, щоб сервери були в безпеці – і вони в безпеці», – заявив представник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Марк Адамс.

При цьому жодних підозр щодо організаторів атаки організатори та МОК вирішили не озвучувати. Вони заявили, що не знають, хто саме стоїть за нападом.

«Ми знаємо причину виникнення проблеми, але подібне часто трапляється під час проведення ігор», – повідомив представник оргкомітету ігор у Пхенчхані Сун Байк-ю.

Видання припускає, що кібератаку могла організувати Північна Корея, кордон з якою розташований у 80 км від місця проведення Олімпіади. Відомо, що під керівництвом Кім Чен Ина працює ціла армія хакерів.

Нагадаємо, під час церемонії відкриття вперше з 2006 року обидві команди Південної та Північної Кореї пройшлися на церемонії відкриття Зимових Олімпійських ігор під спільним прапором Корейського півострова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській бібліотеці зібрали 25 кілограмів використаних батарейок. ФОТО
Наступна новина Газова арифметика: як самостійно встановити лічильник
Останні новини
Схожі новини