У Волинській бібліотеці зібрали 25 кілограмів використаних батарейок. ФОТО

У Волинській бібліотеці зібрали 25 кілограмів використаних батарейок. ФОТО

498 000 літрів води та 24 900 м. кв. землі вдалося зберегти від забруднення важкими металами та токсичними речовинами, що виділяються з використаних елементів живлення, завдяки ініціативі Любомльської бібліотеки.

У книгозбірні розмістили пункт прийому використаних батарейок, передає Кордон.

Цей екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!», яка бере на себе зберігання небезпечних відходів у спеціалізованих перевалочних пунктах, сортування, пошук спонсорів, заводу з переробки, – інформує сайт бібліотеки.

24,9 кілограмів було зібрано та відправлено у місто Дніпро на такий пункт.

“Велика подяка небайдужим громадянам, котрі приносили відпрацьовані елементи живлення до пункту, а не викидали їх у смітник, звідки б вони потрапляли на сміттєзвалище, а згодом у вигляді небезпечних речовин, по грунтовим водам – до наших кранів та колодязів. Даний проект тримається не небайдужих громадянах, котрі намагаються зберегти екологію”, – йдеться на сайті.

Відпрацьовані елементи живлення будуть перевезені на переробні заводи до Франції, Німеччини або Румунії. Організація «Батарейки, здавайтеся!» збирає кошти для відправлення першої партії 40 тон. на один із заводів. більш детально дивіться за посиланням на сайті «Батарейки, здавайтеся!».

Хто хоче зберегти рідний край, долучайтесь.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі молодики зірвали і винесли з ресторану диспенсер для туалетного паперу. ФОТО
Наступна новина На сервери Олімпійських Ігор під час церемонії відкриття здійснювалася кібератака
Останні новини
Схожі новини