На ставку у Луцьку масово гине риба. ВІДЕО

На ставку у Луцьку масово гине риба. ВІДЕО

На одному з Кічкарівських ставків у Луцьку – мор риби.

За словами місцевих жителів, ще близько тижня тому вони завважили мертві тушки, які плавали по водоймі. З тих пір дохлої риби у ставку ставало все більше, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Мешканець мікрорайону Микола саме вийшов порибалитию, однак був здивований тим, скільки тут мертвої риби. Рибалка каже, що навряд це трапилось через отуєння якимись хімікатами. На його думку, такий ефект могла спричинити електровудка, якою користуються переважно браконьєри.

Наразі у місті створили комісію у складі відділу екології міськради, обласної екологічної інспекції та Держпродспоживслужби. Там кажуть, були підозри, що риба задихнулась від нестачі кисню або ж отруїлась хімікатами.

Декілька днів тому воду зі ставка взяли на пробу та перевірили її на вміст нітратів та кисню. Але всі аналізи у межах норми. Тому взяли на аналізи тушки риб.

Найближчим часом в екологічній інспекції матимуть результати дослідження тоді й зможуть сказати, що саме стало причиною мору. Разом із цим версію, що риба померла від електровудок екологи не відкидають. Але доказів поки що немає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 11 липня: євро суттєво подешевшав
Наступна новина Волинська лікарня отримала сучасне обладнання для лікування серцевих хвороб. ФОТО
Останні новини
Схожі новини