Волинська лікарня отримала сучасне обладнання для лікування серцевих хвороб. ФОТО

Волинська лікарня отримала сучасне обладнання для лікування серцевих хвороб. ФОТО
Мобільна установка Siemens Cios Alpha для ЕФД серця

Завдяки залученню коштів Світового банку для Волинської обласної клінічної лікарні закупили сучасне дороговартісне обладнання для лікування пацієнтів зі складними порушеннями серцевого ритму.

Оглянути медтехніку 11 липня завітали голова Волинської ОДА Олександр Савченко та начальник управління охорони здоров'я адміністрації Ігор Ващенюк.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко та начальник управління охорони здоров'я адміністрації Ігор Ващенюк

Закупили обладнання у рамках субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області», який реалізовує Світовий банк спільно з МОЗ України.

Придбали зокрема мобільну установку Siemens Cios Alpha для ЕФД серця (інвазивні електрофізіологічні дослідження) з можливістю візуалізації чіткої якісної роботи під час операції. Завдяки цій техніці можна оперувати людину, не зупиняючи кровообіг та не розрізаючи серце. Потрапляння у зону, де провокується порушення серцевого ритму, відбувається через судини, так само відбувається імплантація кардіостимуляторів та кардіовертерів-дефібриляторів.

Мобільна установка Siemens Cios Alpha для ЕФД серця 

До складу установки входить рентгенпроникний операційний стіл, який дозволяє проводити операції під різними кутами, до того ж він зручний для пацієнта, що особливо важливо, коли хірургічне втручання триває декілька годин.

Крім того, апарат має можливість передавати дані через мережу. Його вартість становить 153 тисячі доларів.

«Це не фантастика, ми робили це раніше, просто у нас була апаратура іншого класу, іншої генерації. Ми це робили з 1998 по 2008 рік. Потім у нас 10 років фактично вийшла перерва, попереднє обладнання вийшло з ладу і було демонтоване. За кошти місцевого бюджету ми реально не могли це придбати, тому що це дуже великі кошти», – розповів завідувач відділення аритмології Ігор Біскуп.

Ігор Біскуп та Ольга Булковська

Ігор Біскуп показує діодні операційні лампи

Крім того, у лікарню надійшли кардіостимулятори та кардіовертери-дефібрилятори, завдяки яким можна не тільки вилікувати брадикардію, а й врятувати людину від раптової серцевої смерті, та пристрої кардіодесинхронізуючої терапії, які використовують для лікування важких випадків серцевої недостатності пацієнтів.

Також надійшли розхідні матеріали – 250 оксигенаторів із комплектами магістралей, які використовують в апаратах для штучного кровообігу під час операцій, а також 70 аортальних та 30 мітральних клапанів.

Оксигенатори та клапани

Для пацієнта фактично вартість операції коштуватиме менше на 1,5-2 тисячі євро.

Представники ОДА з головним лікарем Іваном Сидором, іншими медиками та журналістами оглянули не тільки нову установку, а й пройшлися різними відділеннями лікарні.

Вони побували зокрема у Волинському центрі слуху і мови «Медінкус», відділенні офтальмології, кардіохірургії, Центрі технічого забезпечення МРТ та Центрі інформації МРТ, ознайомились із особливостями роботи ангіографічної стаціонарної установки, холтера, ендоскопа, біохімічного автоматичного аналізатора, комп’ютерного томографа.

Марія Адамчук, Олександр Савченко, Іван Сидор та Ігор Ващенюк

Медики розповідали, чим унікальна техніка та чого не вистачає для ефективнішого лікування хворих.

Опісля Олександр Савченко поділився враженнями від побаченого. Він зауважив, що частину коштів втратили у 2016 році, тож зараз дуже важливо освоїти те, що надійшло.

«З першого дня моєї роботи мене турбувало все, що стосується коштів Світового банку. Мене найбільше тішить те, що лікарі із світлими радісними очима, значить їм ця робота подобається, а кому не подобається працювати на новому обладнанні? Робота зроблена, уже бачу, велика. Я їх не хвалю, вони ще не перекрили свої поступи вперед. Вірю, що ми справимося. Ми плануємо цього року освоїти кошти на реконструкцію амбулаторій. Думаю, через декілька місяців ми зможемо себе порівнювати із знаменитою клінікою серця Тодурова, тому що професіонали тут є, апаратура є, все є, а головний лікар взагалі зробив з лікарні музей», – сказав Савченко.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко

Він також додав, що обладнання краще, ніж у Києві, а лікарня одна з найкращих в Україні.

Холтер

Люстра вартістю 25 тисяч 

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На ставку у Луцьку масово гине риба. ВІДЕО
Наступна новина Атовці зможуть потрапити на «Бандерштат» безплатно
Останні новини
Схожі новини