На Волині 15 амбулаторій не можуть здати в експлуатацію через брак коштів

На Волині 15 амбулаторій не можуть здати в експлуатацію через брак коштів
Фото «Суспільне. Волинь»

На Волині реконструюють 32 амбулаторії. 15 з них мали здати в експлуатацію ще минулого року. На завершення робіт бракує коштів.

Про це розповів «Суспільному» начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Корчук

На реконструкцію амбулаторій на Волині кошти виділяє Світовий банк. На це передбачено 250 мільйонів гривень. Координаторка субпроекту в області Оксана Гичук каже: гроші Україні виділяють під 2% річних, але на Волинь їх не перказують з Держбюджету. Підрядники зупиняють роботи на обєктах.

«Банк видає кошти траншами, щоквартально ми можемо очікувати надходження траншів в область від МОЗу. Ця процедура іде зверху і до низу. З Банку, Мінфін, МОЗ, казначейство їхнє, казначейство наше, тоді розпорядники коштів наших», – зазначає Оксана Гичук.

Одна з не зданих торік амбулаторій знаходиться у селі Хорохорин Луцького району. На місці колишньої амбулаторії звели коробку, вставили вікна, комунікації ще не підведені, підлоги і даху - немає. Поверх будівлі – крокви і плівка. Це покриття не надійне, каже голова Смолигівської ОТГ Галина Прус. Нині будівництво призупинене.

«На сьогодні уже плівка втрачає сенс, бо вона пропускає воду і якщо будівництво не буде завершено, то усе буде руйнуватися, шкода, звичайно», – зауважує Галина Прус.

 

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Розпорядник коштів в області - управління капітального будівництва облдержадміністрації. Його начальник Іван Корчук каже: нині використовують на будівництво гроші, а це близько 12 мільйонів гривень, що лишилися із минулого року. Підрядники без оплати не працюють.

«На цей рік виділено 90,6 мільйони гривень. Для того, щоб здати ці об’єкти в експлуатацію, не достатньо 30 мільйонів гривень. Нещодавно направляли листи на міністерство фінансів, міністерство охорони здоров’я. Листи на розгляді, поки відповіді немає», – каже Іван Корчук.

Одна з тих амбулаторій, реконстукцію якої встигли зробити за кошти Світового банку знаходиться у Луцьку. Роботи коштували 3 мільйони 176 тисяч гривень.

 Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на коронавірус захворіла працівниця відділення пошти, – ЗМІ
Наступна новина В Україні зафіксували 339 нових випадків коронавірусу. На Волині – 22
Останні новини
Схожі новини