На Волині - 46 ВІЛ-інфікованих дітей

На Волині  - 46 ВІЛ-інфікованих дітей

У Волинській області станом на 1 листопада  зареєстровано 46 дітей, які отримують антиретровірусну терапію.

Про це повідомили під час прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у вівторок, 27 листопада, – повідомляє інформаційне агентство ВолиньРоst.

Як розповіла головний лікар обласного центру по профілактиці боротьби зі СНІД Олена Макаренко, в області за період епідемії вірусу ( 1996 рік — 01.10.2018 року) було зареєстровано 742 ВІЛ-позитивних вагітних жінок. За цей час народилося 675 дітей, з них інфікувалося — 55 дітей. 

Лікар зазначає, що практично всі випадки інфікування дитини від матері відбулися ще до 2002 року. Оскільки у 2002 році впровадили програму профілактики передачі вірусу від матері до дитини, яка суттєво допомогла у тому, аби знизити випадки інфікування. 

«З цих інфікованих дітей, які народилися від ВІЛ-позитивної мами, є 10 підлітків, які перебувають у нас на обліку. Одна дівчинка уже вийшла заміж і, будучи ВІЛ-позитивною, народила здорову дитину. Ще одна дівчинка також вийшла заміж і ми чекаємо, що невдовзі і вона народить здорову дитину», — розповіла Олена Макаренко. 

Окрім цього, за словами лікаря, за 11 місяців 2018 року від ВІЛ-інфікованих матерів народилось 27 дітей. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гостре питання: Волинь вимагає врятувати пресу на селі
Наступна новина Центральне опалення в Україні подорожчає в середньому на 17%
Останні новини
Схожі новини