На Волині чоловіка за контрабанду гашишу посадили на вісім років

На Волині чоловіка за контрабанду гашишу посадили на вісім років

На Волині за матеріалами СБУ засудили наркоконтрабандиста: зловмисник намагався перемістити наркотичні засоби на суму понад 300 тис. доларів.

Про це інформує Управління СБ України у Волинській області.

Правоохоронці з’ясували, що громадянин Республіки Молдова намагався перемістити через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» наркотичний засіб –  смолу канабісу (так званий «гашиш»). Наркотик зловмисник приховав у паливному баку свого автомобіля та планував його транзитом доправити до росії. Однак під час прикордонно-митного контролю його сховок  виявили. Вага вилученого «гашишу» складає понад 19 кілограм. Вартість на чорному ринку становить понад 300 тис. доларів США.

Слідчі Управління СБ України у Волинській області провели досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду. Зловмисник обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 (закінчений замах на контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Нововолинець виростив коноплі на 150 тисяч гривень

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю.

Луцький міськрайонний суд Волинської області засудив контрабандиста до 8 років та 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна на праві приватної власності.

Заходи з викриття проводили співробітники Управління СБ України у Волинській області спільно з працівниками Волинської митниці Держмитслужби, військовослужбовцями Луцького прикордонного загону за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: На Ковельщині зловили інтернет-торговців наркотиками


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судитимуть водія за аварію, у якій загинула 2-річна дитина
Наступна новина Україна повернула з полону 14 своїх воїнів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні