Волинські шахти отримали нову техніку. Раніше мали тільки іржаві зламки. ФОТО

Волинські шахти отримали нову техніку. Раніше мали тільки іржаві зламки. ФОТО

У Нововолинську шахти «Бужанська» і «Нововолинська» № 9 отримали прохідницькі комбайни  після капітального ремонту.

Техніка, на якій донині здійснювали підготовчі гірські роботи – уже в 4-5 разів перепрацювала свій ресурс. Для прохідницького комбайну це – 2 000 метрів підземних робіт. Проте кожен із комбайнів, які були на волинських шахтах,пройшов по 8-10 000 метрів, – повідомляють на сторінці «Волиньвугілля» у Фейсбуці.

«Зношена техніка ламалася щодня. На її ремонт шахтарям доводилося щонайменше витрачати цілу зміну (одну із чотирьох) протягом доби», – йдеться у повідомленні.

Читати також: Волинським шахтарям обіцяють зарплату 1000 доларів. ІНФОГРАФІКА

«Прохідницькі комбайни 1 ГКПС, які ми надали шахтам, мають гарантію після капітального ремонту. Це дуже важливо, адже поломки техніки – це те, що постійно заважає працювати шахтарям. Три зміни пропрацювали, зміну стоять і ремонтують… і так щодня. Це ненормальні умови для роботи, і одним з наших ключових завдань є повне оновлення техніки. Люди повинні вийти на роботу і працювати, а не думати, як зробити так, щоб було чим працювати», – переконаний генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.

За його словами, за допомогою нових прохідницьких комбайнів об’єми підготовчих робіт вдасться збільшити щонайменше вдвічі.

Довідково:
Прохідницький комбайн – комбінована гірнича машина, призначена для проведення гірничих виробок. Виконує основні операції, починаючи з руйнування масиву гірських порід, відділення від масиву корисної копалини або породи і закінчуючи навантаженням гірничої маси у транспортні засоби.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волинських священиків та парафій приєдналися до ПЦУ. ОНЛАЙН-КАРТА
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 22 березня
Останні новини
Схожі новини