На Волині двох керівників звинувачують у привласненні бюджетних коштів

На Волині двох керівників звинувачують у привласненні бюджетних коштів
https://lviv.molbuk.ua

На Волині двом службовим особам вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень: їх звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

«Фігурантам кримінальних проваджень не вдасться уникнути відповідальності за бюджетні злочини, прикрившись виборчим процесом», – зазначають у прокуратурі.

Ідеться зокрема про кримінальні провадження за фактами розтрати коштів службовими особами Комунального підприємства «Луцьке» (засновник – Луцька районна рада), які розпочато у минулому та поточному роках.

На теперішній час вже вручили письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4,5 ст. 191 КК України, керівнику підприємства, який допустив розтрату коштів на суму 1,6 млн грн.

Крім цього, вручили письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України керівнику однієї з підрядних організацій, який привласнив бюджетні кошти на суму 1,3 млн грн.

Наразі перевіряються відомості, здобуті Управлінням захисту економіки в області, про причетність до протиправних схем розкрадання бюджетних коштів керівників органів місцевого самоврядування. Для цього проводиться комплекс слідчих дій.

Прокуратура області заперечує наявність політичного підтексту у кримінальних провадженнях і заявляє, що надалі залишатиметься поза політикою.

Нагадаємо, силовики 6 грудня проводили обшуки у кандидатів на голів ОТГ. Йдеться про помешкання Валентина Приходька, який хоче очолити Підгайцівську громаду, а також будинок Вадима Веремчука, що претендує на посаду голови Гіркополонківської ОТГ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завершили ремонт мосту на вулиці Ковельській у Луцьку
Наступна новина Освятили дзвіницю луцького храму
Останні новини
Схожі новини