На Волині фермери незаконно захопили 70 гектарів землі

На Волині фермери незаконно захопили 70 гектарів землі
Джерело фото: gazeta-chi.ru

У Володимир-Волинському районі виявили 17 випадків самовільного зайняття земельних ділянок.

Про це йшлося 24 жовтня під час розширеного засідання колегії Волинської ОДА, – пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко нагадав, що в області діяв так званий антирейдерський штаб - із забезпечення прав і свобод землевласників та землекористувачів та їх майнових прав.

Провели 8 засідань штабу, на яких розглядали звернення щодо рейдерських дій.

Так, зокрема, у Володимир-Волинському районі спільно із представниками Держгеокадастру та Національної поліції перевіряли законність використання земель. Лише у цьому районі виявили 17 випадків самовільного зайняття земельних ділянок площею 369,36 га. 3 порушників притягнули до відповідальності та видали приписи щодо звільнення захоплених земель. Стосовно ж інших матеріали направили до прокуратури.

Також Горбенко розповів, що під час перевірок встановили факт самовільного зайняття ФГ «Західний Буг» землі сільськогосподарського призначення площею 72,4 га. На цій площі господарство засіяло культури.

«Згідно методики визначення розміру заподіяної шкоди було проведено розрахунок шкоди, розмір якої становить 97,3 тис грн», – сказав мовив Горбенко.

Він розповів, що стосовно цього випадку ГУ НП двічі зверталося до Володимир Волинського міського суду з клопотанням накладення арешту на посіви та двічі отримувало відмови.

«Урожай на сьогодні вже зібрано і нікого не покарано», – підсумував посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку просять облаштувати місця для куріння
Наступна новина У Луцьку вшанують пам'ять жертв Другої світової війни
Останні новини
Схожі новини