Польські фермери тимчасово розблокували рух через один пункт пропуску

Польські фермери тимчасово розблокували рух через один пункт пропуску

Польські фермери тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець», орієнтовно до 13 березня.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

«Польські фермери продовжують блокувати рух на кордоні. Станом на ранок неділі вони блокують рух на 5 напрямках. До цього, як відомо, було 6 напрямків, а в ніч з 8 на 9 березня вони припинили свої дії на напрямку «Краківець». Це тимчасово, бо вони зазначили, що свої дії поновлять орієнтовно 13 березня», – зазначив речник ДПСУ.

Андрій Демченко зазначає, що хоча пункт пропуску «Краківець» розблокований і рух там відбувається інтенсивно, але черга з вантажівок на території Польщі в бік перетину кордону в напрямку України там залишається. Близько 600 вантажних транспортних засобів. На інших 5 напрямках в чергах зараз залишаються 1700 вантажівок.

Речник ДПСУ наголосив, що по двох напрямках проїзд вантажівок повністю заблокований в бік Польщі. Це «Ягодин» та «Шегині». В бік України за минулу добу через пункт пропуску «Ягодин» в бік України проїхали близько 50 вантажівок і близько 35 – через пункт «Шегині».

Андрій Демченко зазначив, що українські водії шукають альтернативні шляхи перетину кордону, тому в останні дні збільшились черги на кордоні з іншими країнами-сусідами України. За його інформацією, найбільше транспортних засобів на пункті пропуску «Тиса» з території Угорщини – 1400. 

Що стосується гуманітарних та інших важливих вантажів вони до України прибувають, зауважив речник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській бригаді ТрО служить боєць з колоритним позивним «Гвоздь»
Наступна новина Спортсменка з Волині стала чемпіонкою світу з парабіатлону
Останні новини
Схожі новини