На Волині група шахраїв видурила в людей понад мільйон гривень. ФОТО

На Волині група шахраїв видурила в людей понад мільйон гривень. ФОТО
фото ілюстративне, джерело: dropsites.fr

Три жінки та чоловік видурили 1 мільйон 127 тисяч гривень за нібито продаж сільськогосподарської техніки.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, спритників підозрюють у понад 20 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу.

Встановлено, що члени ОЗГ, повідомляючи, зокрема й через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про небувало низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 243 тис. грн. в якості авансу.

Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів. Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

Затримали зловмисників – трьох жінок та чоловіка – 11 травня 2018 року. Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях та помешканнях затриманих та вилучили бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній, а також відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдали матеріальну шкоду на загальну суму 1 млн. 127 тис грн.

Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України.

Триває досудове розслідування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загиблого волинського Героя Андрія Волоса поховали у рідному селі. ФОТО
Наступна новина Волинські фермери можуть відкрити «Агросезон» у ПриватБанку
Останні новини
Схожі новини