На Волині хочуть почати зважувати фури на ходу

На Волині хочуть почати зважувати фури на ходу
Фото ілюстративне

На Волині розглядають можливість облаштування систем зважування автотранспорту на ходу. Датчики встановлюють в покритті асфальту.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів голова облради Григорій Недопад.

«Руйнація доріг через перевантажені фури – проблема Волині, вирішувати яку необхідно не тільки на обласному рівні, але і на рівні всієї держави. Бо навіть при встановленні систем зважування великогабаритних авто і виявлення порушень, наразі немає чіткого законодавчого механізму по притягненню винних до відповідальності.Опрацьовували пропозицію по вирішенню проблеми від представників підприємства «Світлофор сервіс» із Дніпра. Їх пропозиція полягає в облаштуванні систем зважування автотранспорту на ходу. Датчики встановлюють в покритті асфальту. Машина зважується одразу при переїзді, а вся інформація про транспортний засіб та надмірний вантаж одразу передається на сервер», – зазначає Недопад.

Також додає, що ця пропозиція потребує детального вивчення, адже Волині необхідно десятки таких систем на в’їздах.

«Вартість цих систем чимала і тільки у співпраці з громадами і з залученням бюджетів усіх рівнів проект може отримати необхідне фінансування. Наразі голови територіальних громад Волині отримали матеріали для вивчення і збору інформації. В подальшому зведемо всі дані, проаналізуємо переваги та ризики і будемо вирішувати, наскільки ця ідея реальна для втілення у нашій області», – підсумував голова облради.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одіозний настоятель Павло Лебідь сповідав маніяка Онопрієнка у Нововолинську
Наступна новина Поблизу Луцька жінок безкоштовно обстежать на рак
Останні новини
Схожі новини