Одіозний настоятель Павло Лебідь сповідав маніяка Онопрієнка у Нововолинську

Одіозний настоятель Павло Лебідь сповідав маніяка Онопрієнка у Нововолинську
Митрополит Павло(Лебідь)

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Павло (Лебідь) розповів, що у Нововолинську сповідував маніяка Анатолія Онопрієнка, який убив 52 людей, і не здав його поліції. 

Про це він розповів у інтерв’ю Оксані Марченко в проєкті “Паломниця”, пише Новинарня.

Настоятель лаври Павло зазначив, що він відпускав гріхи серійному вбивці Анатолію Онопрієнку до того, як його затримали.

Павло Лебідь також заявив, що не повідомив про злочинця правоохоронцям, бо нібито хотів “привести маніяка до покаяння”.

“Була така людина, яка вбила 56 осіб (доведено 52 вбивства Онопрієнка, – “Н”). Він уже помер. Він прийшов до мене на сповідь до церкви в Нововолинську і каже: “Я вбив”. Я кажу: “Ну, усвідомлюй”. Він: “Заявляй на мене, йди в міліцію”. Я кажу: “Я не дільничний, щоб заявляти на вас. Моя мета – привести вас до покаяння”, – сказав настоятель.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волинь прибули дружина Медведчука Оксана Марченко та боксер Узелков, – ЗМІ

Також Павло зауважив, що Онопрієнко під час допитів згадував ім’я священника. Настоятель порадить Онопрієнку не завдавати більше нікому зла, але маніяк продовжив вбивати.

До слова, серійний вбивця Анатолій Онопрієнко у період з 1989-го по 1996 роки вбив 52 людини, з них – одинадцять дітей. Також залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених злочинів.

Він був затриманий на Львівщині 14 квітня 1996 року. 

31 березня 1999-го він був засуджений до страти, але через намір України вступити до Ради Європи смертний вирок був замінений довічним ув’язненням.

27 серпня 2013 році він помер від серцевої недостатності у в’язниці в Житомирі.

Відео інтерв’ю – тут.

Хто такий митрополит Павло

Намісником Києво Печерської лаври РПЦ в Україні є митрополит Павло (Лебідь), життя і діяльність якого тісно пов’язані із Волинню.

Сам він родом із Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі, працював на луцькому цегельному заводі.

1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив  майбутнього настоятеля лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії в тому ж році його направили настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам здійснив постриг Петра Лебедя в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року зведений у сан архімандрита.

Зауважимо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки та інше майно. 

У 2018 році силовики обшукували маєток намісника Києво-Печерської лаври Павла. Працювали одразу три відомства – СБУ, прокуратура та поліція. Намісника підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та порушенні рівноправності громадян з огляду на расову належність.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли у Волинській обласній лікарні почнуть проводити трансплантацію органів
Наступна новина На Волині хочуть почати зважувати фури на ходу
Останні новини
Схожі новини