На Волині керівників коледжу і підприємства підозрюють в розтраті 100 000 гривень

На Волині керівників коледжу і підприємства підозрюють в розтраті 100 000 гривень

За процесуального керівництва прокурорів Нововолинського відділу Володимирської окружної прокуратури директору  одного з коледжів повідомлено про підозру у службовому підробленні та вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а директору приватного підприємства – про підозру у службовому підробленні та привласненні цього майна (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратура Волині. 

За даними слідства, директор освітнього закладу у грудні 2022 року без використання електронної системи закупівель уклав із суб'єктом господарювання договір про здійснення за бюджетні кошти в коледжі ремонтних робіт.

Згодом обидва посадовці вносили в офіційні документи неправдиві відомості про обсяг і вартість виконаних робіт та підписували їх.

На підставі підроблених актів кошти в сумі понад 100 тис грн були перераховані із бюджету на рахунки підприємства.

Триває досудове розслідування, яке провадить Володимирський РВП  ГУНП в області.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку п’яний водій скоїв ДТП на Набережній. ФОТО
Наступна новина У бою на Донеччині загинув Захисник із Луцького району
Останні новини
Схожі новини