На Волині люди відзначають День Соборності України. ФОТО

На Волині люди відзначають День Соборності України. ФОТО

В селі Іваничі люди створили символічний ланцюг єднання на честь Дня Соборності України.

Таким чином іваничівці показали іншим регіонам, що вони разом з державою, а Україна — єдина країна, передає Буг.

Дійство відбувалося з національними символами, в руках у дітей майоріли прапори.

Від партійної символіки учасники акції утрималися, хоча на заході були присутні представники багатьох політичних сил, громадських організацій та об’єднань.

22-го січня 1919 року у Києві на Софійському майдані було проголошено Акт Злуки Української Народної та Західноукраїнської Народної республік. У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22-го січня 1918 року – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Свято возз’єднання земель Великої та Західної України відзначається на державному рівні і символізує згуртованість українців з різних куточків держави.

Пeрший “живий ланцюг” було утворено 21-го сiчня 1990-го рoку: у його створенні взяли учaсть 450 тисяч людей, які “зв’язaли” Iвaнo-Фрaнкiвськ, Львiв та Київ. Відтоді трaдицiя пoвтoрюється щорічно у бaгaтьoх мiстaх Укрaїни.

Після створення “живого ланцюга” відбулася спільна молитва на центральній площі селища. Присутні помолилися за мир у державі, а потім поклали квіти до пам’ятних стендів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли зникнуть чоловіки: вчені назвали дату
Наступна новина Скільки коштів виділили на молодіжне будівництво? | Волинська обласна рада
Останні новини
Схожі новини