На Волині лютує грип. Ситуація може погіршуватися ще кілька тижнів

На Волині лютує грип. Ситуація може погіршуватися ще кілька тижнів
Фото ілюстративне

На Волині продовжується ріст захворюваності на грип та ГРВІ. Погіршення епідемічної ситуації може тривати ще декілька тижнів, прогнозують медики.

Про це інформують у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Зараз інтенсивний показник захворюваності вищий епідемічного порогу на 38%, що відповідає високому рівню інтенсивності епідемічного  процесу. Епідемічні пороги перевищені на усіх адміністративних територіях.

Найбільший  ріст захворюваності  відбувся серед дітей – на 43 %. Серед дорослого населення – на 27 %.

За останній тиждень на грип та ГРВІ (сумарно) захворіли понад  10 700 осіб, що майже на 2,4 тис. осіб більше, ніж попереднього тижня.

Із числа хворих понад 7 тис. – це  діти до 17 років (66 %). Кількість госпіталізованих із приводу ГРВІ збільшилась на 32 % і становить 375 проти 285 осіб попереднього тижня.

У Луцьку за 6-й тиждень 2020 року зареєстрували понад 3,2 тис. випадків грипу та ГРВІ проти 2,7 тис. попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 30 %. Госпіталізовано 107 мешканців обласного центру, що на 9 % більше ніж попереднього тижня.

Нагадаємо, усі луцькі школи пішли на карантин із 3 лютого. 7 лютого карантинні заходи продовжили ще на три дні.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру, у двох хворих (дитина 10 років та жінка 48 років з діагнозами «грип») із Маневицького району отримано позитивні результати, визначено вірус грипу типу А(Н1)pdm09).

В області зареєстрували летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09. Померла 49-річна мешканка Луцька, в якої діагностували двобічну пневмонію. 

2020 року в області зареєстровано 75 випадків грипу (Горохівському,  Луцькому, Володимир-Волинському, Маневицькому, Ківерцівському  районах та м.Луцьку).

Поради від Центру по контролю та профілактиці захворювань США (CDC)

- Уникайте близького контакту. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, котрі хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб уберегти їх від хвороби.

- Захворіли – лишайтеся вдома. Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.

- Прикривайте ніс та рот. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання – це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

- Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

- Намагайтеся не торкатися обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів – як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм.

- Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очищуйте та дезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтесь вдома або на роботі. Це особливо важливо, якщо у приміщенні перебуває хворий. Будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води, повноцінно харчуйтеся та висипайтеся.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Випускникам ЛНТУ урочисто вручили дипломи магістрів
Наступна новина Там, де народилася УПА. На Волині відкрили 64-кілометровий історико-краєзнавчий туристичний маршрут
Останні новини
Схожі новини