На Волині знизилась захворюваності на ГРВІ

На Волині знизилась захворюваності на ГРВІ

Протягом минулого тижня на Волині зареєстровано понад 5 200 випадків ГРВІ, з них 90 – це випадки COVID-19.

Про це повідомила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного ЦКПХ Ірина Єнжиєвська сьогодні, 19 січня 2024 року, під час брифінгу.

За її словами, серед захворілих 50% становлять діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем загальна захворюваність на ГРВІ знизилася на 7 %, що пов’язано з канікулами у школах. Загалом захворюваність на сьогодні перебуває на неепідемічному рівні.

«За попередніми прогнозами ріст захворюваності на ГРВІ, в тому числі грип та COVID-19, слід очікувати в кінці січня – на початку лютого. Отже, маємо бути готові до подальшого збільшення кількості випадків хвороби», – наголосила Ірина Єнжиєвська.

До слова, нині в області, в зв’язку із підвищеною захворюваністю на ГРВІ, на дистанційну форму навчання переведено один клас закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) в м Луцьку (гімназія № 17), 9 класів ліцею м. Нововолинська та два ЗЗСО у м.Володимирі.

Нагадаємо, що найефективнішим засобом для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби є щорічна вакцинація. Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано близько 2 200 осіб, із них 60 % - з групи ризику.

Слід також пам’ятати, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 та навпаки. Тому людина, яка має важкі супутні захворювання або старший вік, має отримати щонайменше два щеплення: і від COVID-19, і від грипу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прикордонники Закарпаття затримали волинянина, який хотів втекти до Угорщини
Наступна новина Волиняни прощатимуться із загиблим Героєм Валерієм Павлюком
Останні новини
Схожі новини