На Волині майже половина нетверезих водіїв змогли уникнути суворого покарання

На Волині майже половина нетверезих водіїв змогли уникнути суворого покарання

У 2017 році суди Волинської області розглянули майже три тисячі справ порушників, які сіли за кермо у нетверезому стані.

Однак, для половини вироки були не такими суворими, як це передбачає законодавство, передає Громадське.Волинь.

Загалом у першій інстанції волинські суди розглянули 2910 постанов. 1796 з них, а це 61%, завершились для порушників штрафами від 10200 гривень.

325 постанов про п’яне водіння (а це трохи більше 11%) на теренах Волині закрили через те, що минули строки притягнення порушника до відповідальності. Наприклад, Луцький міськрайонний суд з такої причини закрив 81 провадження. Цікаво те, що 47 з них закрив один суддя – Андрій Сівчук, якого теж ловили за водіння «під градусом».

У більшості випадків справи затягувались, через нібито неналежне оформлення протоколів патрульними поліцейськими. Суди по кілька разів відправляли документи на доопрацювання і виправлення помилок. Загалом, суди першої інстанції за рік відправили на доопрацювання 240 постанов. Найбільше – Луцький міськрайонний суд – 75, за ним – Нововолинський міський суд – 33, «бронза» у Старовижівського районного суду – 22. Найменше помилок у протоколах побачили Рожищенський, Турійський та Іваничівський суди.

Протягом року 221 постанову закрили з формулюванням «відсутність правопорушення» (7,6%). Якщо узагальнити, то такі справи можна поділити на три категорії:

  1. Водій відмовився проходити огляд на стан сп’яніння, або результати огляду визнали недійсними,
  2. Водій вживав спиртовмісні ліки,
  3. Водій не їхав.

Найбільше «полюбляв» закривати справи через відсутність правопорушення Любешівський районний суд. Понад 35% постанов закрито з таким формулюванням.

Особливої уваги заслуговує практика судів передавати матеріали справи на розгляд трудових колективів. Це для порушника просто джек-пот. У 2017-ому 92 справи передали на розгляд трудових колективів.

Серед тих, кому пощастило – військовослужбовці, медики, працівники культури, лісівники, представники громадських організацій, спілок, фермери, фізичні особи-підприємці і навіть співробітник автошколи.

Найбільше практика передати на поруки застосовувалась Горохівським (35 постанов), Рожищенським (13 постанов) і Луцьким (11 постанов) судами. Взагалі не приймали таких рішень 6 волинських судів: Камінь-Каширський, Ківерцівський, Ковельський, Маневицький, Нововолинський і Старовижівський.

Фото ілюстративне

Джерело: Антикор


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ділянку на Кафедральній, 13 виключили з реєстру пам’яток історії, - луцький депутат
Наступна новина Адвокат затриманого в Луцьку кримінального авторитета вимагає його звільнення
Останні новини
Схожі новини