На Волині московський патріархат покарав священника за богослужіння з ПЦУ за полеглих воїнів

На Волині московський патріархат покарав священника за богослужіння з ПЦУ за полеглих воїнів

Митрополит Волинський і Луцький Нафанаїл УПЦ МП тимчасово заборонив у священнослужінні протоієрея Олександра Колба, настоятеля Маріє-Магдалинінського храму Луцька

Відповідний указ було опубліковано вчора, 29 вересня, передає "Еспресо.Захід". 

Зокрема, в документі йдеться про заборону без права причастя Святих Христових Таїн до повного розкаяння. Також без дозволу керуючого єпархією забороняється перехід в іншу єпархію.

Таке покарання протоієрей Олександр Колб отримав через те, що 4 вересня взяв участь у богослужінні екзарха Вселенського Патріарха єпископа Команського Михаїла, де також був присутній один із священників ПЦУ. Варто додати, що під час богослужіння молилися за полеглих воїнів ЗСУ та мирних жителів, вбитих загарбниками.

Єписком Михаїл же раніше заявляв, що такі співслужіння сповнюють його радості та надії, що все більше людей розумітимуть хибність, неприродність та упередженість постанов РПЦ і УПЦ МП про розрив євхаристичного спілкування.

"Особисто я вірю, що з Божою допомогою, поволі скресне крига взаємної недовіри та протистояння в житті православних в Україні. Ми ж радо чекаємо й інших кліриків УПЦ для спільного служіння та молитви, як першого кроку в напрямку умиротворення церковного життя. Чекаємо, з повагою та любовʼю, як на братів у Христі та вільних дітей Божих", – сказав єпископ Команський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У столичній лікарні від важких поранень помер Захисник з Луцька
Наступна новина До Луцька «на щиті» повертаються полеглі волинські Герої: просять гідно зустріти
Останні новини
Схожі новини